0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
oko 250 g tankih kora za pitu
300 g zamrznutih ili svežih malina
200 g šecera
200 g C griza
100 ml ulja
180 ml jogurta ili kisele pavlake
2 jaja
1 C vanilin šećer
1/2 C praška za pecivo
rendana kora ili sok pomorandže po ukusu
100 ml kisele vode
C šećer u prahu za posipanje
Za pripremu fila kratko umutiti jaja, šećer, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, C griz, ulje, pavlaku/jogurt i sok od pomorandže.
Dublju posudu obložiti papirom za pečenje i na dno staviti koru.
Svaku premazati sa 2 do 3 kašike fila, a na svaku treću ili četvrtu koru ređati maline.
Za kraj, pitu prekriti poslednjom korom, zaliti kiselom vodom i peći u prethodno zagrejanoj pećnici (180 - 200 stepeni) dok ne porumeni.
Za pripremu fila kratko umutiti jaja, šećer, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, C griz, ulje, pavlaku/jogurt i sok od pomorandže.
Dublju posudu obložiti papirom za pečenje i na dno staviti koru.
Svaku premazati sa 2 do 3 kašike fila, a na svaku treću ili četvrtu koru ređati maline.
Za kraj, pitu prekriti poslednjom korom, zaliti kiselom vodom i peći u prethodno zagrejanoj pećnici (180 - 200 stepeni) dok ne porumeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.