burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Pita sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

oko 250 g tankih kora za pitu

300 g zamrznutih ili svežih malina

200 g šecera

200 g C griza

100 ml ulja

180 ml jogurta ili kisele pavlake

2 jaja

1 C vanilin šećer

1/2 C praška za pecivo

rendana kora ili sok pomorandže po ukusu

100 ml kisele vode

C šećer u prahu za posipanje

Pita sa malinama

Koraci pripreme

Za pripremu fila kratko umutiti jaja, šećer, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, C griz, ulje, pavlaku/jogurt i sok od pomorandže.

Dublju posudu obložiti papirom za pečenje i na dno staviti koru.

Svaku premazati sa 2 do 3 kašike fila, a na svaku treću ili četvrtu koru ređati maline.

Za kraj, pitu prekriti poslednjom korom, zaliti kiselom vodom i peći u prethodno zagrejanoj pećnici (180 - 200 stepeni) dok ne porumeni.

Naši proizvodi

Pita sa malinama

Koraci pripreme

Za pripremu fila kratko umutiti jaja, šećer, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, C griz, ulje, pavlaku/jogurt i sok od pomorandže.

Dublju posudu obložiti papirom za pečenje i na dno staviti koru.

Svaku premazati sa 2 do 3 kašike fila, a na svaku treću ili četvrtu koru ređati maline.

Za kraj, pitu prekriti poslednjom korom, zaliti kiselom vodom i peći u prethodno zagrejanoj pećnici (180 - 200 stepeni) dok ne porumeni.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept