0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
17
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
17
500 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
200 ml mleka
2 kašičice šećera
50 ml ulja
1 jaje
malo soli
1 kg kajsija
C šećer u prahu
U mlako mleko dodajte 2 kašičice šećera i kvasac.
Kad kvasac nadođe dodajte brašno koje ste pre toga posolili. Dodajte ostale sastojke za testo i dobro ga izradite.
Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodajte postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo, a ni previše mekano.
Ostavite na toplom mestu dok se testo ne udvostruči.
Podmažite pleh, izručite testo, preko testa poređajte očišćene kajsije.
Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata dok pita lepo ne porumeni.
Pospite C šećerom u prahu.
U mlako mleko dodajte 2 kašičice šećera i kvasac.
Kad kvasac nadođe dodajte brašno koje ste pre toga posolili. Dodajte ostale sastojke za testo i dobro ga izradite.
Nemojte staviti odmah svo brašno, već ga dodajte postepeno jer testo ne treba da bude previše tvrdo, a ni previše mekano.
Ostavite na toplom mestu dok se testo ne udvostruči.
Podmažite pleh, izručite testo, preko testa poređajte očišćene kajsije.
Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata dok pita lepo ne porumeni.
Pospite C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.