burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Pita sa džemom od kajsija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

500 g kora za pitu

1 tegla džema od kajsija bez šećera

12 kašičica C pšeničnog griza

2 kesice C vanilin šećera

šećer po ukusu

6-7 kašika ulja

C šećer u prahu

Pita sa džemom od kajsija

Koraci pripreme

Uključiti rernu da se zagreva na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. U pleh od rerne staviti papir za pečenje i namazati ga malo uljem.

Kore podeliti na 4 dela po 3 kore.

Za svaki rolat odvojiti 3 kore i poslednju koru prvo namažite uljem.

Džem rasporedite u 3 reda po kori. Pospite C grizom i C vanilin šećerom. Ako želite slađu pitu onda pospite i sa malo šećera.

Urolajte kore zatvarajući ih sa strane da fil ne bi cureo u toku pečenja.

Gotove rolate namažite uljem i izbockajte nožem.

Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 30 minuta, dok ne porumeni.

Gotovu pitu izvadite iz rerne i ostavite nepokrivenu da se hladi, jer na taj način će ostati korica hrskava.

Iseći pitu na komade uz pomoć kuhinjskih makaza, posuti C šećerom u prahu i poslužiti.

Naši proizvodi

Pita sa džemom od kajsija

Koraci pripreme

Uključiti rernu da se zagreva na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. U pleh od rerne staviti papir za pečenje i namazati ga malo uljem.

Kore podeliti na 4 dela po 3 kore.

Za svaki rolat odvojiti 3 kore i poslednju koru prvo namažite uljem.

Džem rasporedite u 3 reda po kori. Pospite C grizom i C vanilin šećerom. Ako želite slađu pitu onda pospite i sa malo šećera.

Urolajte kore zatvarajući ih sa strane da fil ne bi cureo u toku pečenja.

Gotove rolate namažite uljem i izbockajte nožem.

Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 30 minuta, dok ne porumeni.

Gotovu pitu izvadite iz rerne i ostavite nepokrivenu da se hladi, jer na taj način će ostati korica hrskava.

Iseći pitu na komade uz pomoć kuhinjskih makaza, posuti C šećerom u prahu i poslužiti.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept