0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
500 g kora za pitu
1 tegla džema od kajsija bez šećera
12 kašičica C pšeničnog griza
2 kesice C vanilin šećera
šećer po ukusu
6-7 kašika ulja
C šećer u prahu
Uključiti rernu da se zagreva na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. U pleh od rerne staviti papir za pečenje i namazati ga malo uljem.
Kore podeliti na 4 dela po 3 kore.
Za svaki rolat odvojiti 3 kore i poslednju koru prvo namažite uljem.
Džem rasporedite u 3 reda po kori. Pospite C grizom i C vanilin šećerom. Ako želite slađu pitu onda pospite i sa malo šećera.
Urolajte kore zatvarajući ih sa strane da fil ne bi cureo u toku pečenja.
Gotove rolate namažite uljem i izbockajte nožem.
Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 30 minuta, dok ne porumeni.
Gotovu pitu izvadite iz rerne i ostavite nepokrivenu da se hladi, jer na taj način će ostati korica hrskava.
Iseći pitu na komade uz pomoć kuhinjskih makaza, posuti C šećerom u prahu i poslužiti.
Uključiti rernu da se zagreva na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. U pleh od rerne staviti papir za pečenje i namazati ga malo uljem.
Kore podeliti na 4 dela po 3 kore.
Za svaki rolat odvojiti 3 kore i poslednju koru prvo namažite uljem.
Džem rasporedite u 3 reda po kori. Pospite C grizom i C vanilin šećerom. Ako želite slađu pitu onda pospite i sa malo šećera.
Urolajte kore zatvarajući ih sa strane da fil ne bi cureo u toku pečenja.
Gotove rolate namažite uljem i izbockajte nožem.
Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 30 minuta, dok ne porumeni.
Gotovu pitu izvadite iz rerne i ostavite nepokrivenu da se hladi, jer na taj način će ostati korica hrskava.
Iseći pitu na komade uz pomoć kuhinjskih makaza, posuti C šećerom u prahu i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.