0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
500 g gotovih kora za pite
oko 400 g dunja
oko 400 g jabuka
7-8 kašika šećera
sok od 1/2 limuna
1 kesica C vanilin šećera
1 kašičica cimeta
nekoliko kašika C pšeničnog griza
nekoliko kašika C šećera u prahu
malo cimeta
1 kesica C vanilin šećera
50-60 g margarina
50 ml vode
Očistiti i izrendati dunje i jabuke i staviti u šerpu. Dodati malo limunovog soka, šećer, C vanilin šećer i cimet.
Sve izmešati i prodinstati voće u sopstvenom soku na srednjoj temepraturi nekoliko minuta.
Otopiti margarin i pomešati sa malo vode (umesto margarina možete koristi 50ml ulja i toliko vode).
Slagati po tri kore jednu na drugu i svaku premazati mešavinom otopljenog margarina sa vodom, a na poslednju na polovinu staviti po 2-3 kašike nadeva, a preko cele kore posuti kašiku pšeničnog griza.
Zavijene kore ređati u podmazan pleh. U pakovanju kora koje sam ja koristila imalo je 15 kora pa mi je ispalo pet rolni. Ostatak margarina i vode premazati odozgo preko rolni.
Peći u zagrejanoj rerni na oko 200 C dok pita ne porumeni.
Iseći pitu na parčad željene veličine i posuti mešavinom C šećera u prahu, cimeta i C vanilin šećera.
Očistiti i izrendati dunje i jabuke i staviti u šerpu. Dodati malo limunovog soka, šećer, C vanilin šećer i cimet.
Sve izmešati i prodinstati voće u sopstvenom soku na srednjoj temepraturi nekoliko minuta.
Otopiti margarin i pomešati sa malo vode (umesto margarina možete koristi 50ml ulja i toliko vode).
Slagati po tri kore jednu na drugu i svaku premazati mešavinom otopljenog margarina sa vodom, a na poslednju na polovinu staviti po 2-3 kašike nadeva, a preko cele kore posuti kašiku pšeničnog griza.
Zavijene kore ređati u podmazan pleh. U pakovanju kora koje sam ja koristila imalo je 15 kora pa mi je ispalo pet rolni. Ostatak margarina i vode premazati odozgo preko rolni.
Peći u zagrejanoj rerni na oko 200 C dok pita ne porumeni.
Iseći pitu na parčad željene veličine i posuti mešavinom C šećera u prahu, cimeta i C vanilin šećera.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.