burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Pita sa dunjama i jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

500 g gotovih kora za pite

Nadev:

oko 400 g dunja

oko 400 g jabuka

7-8 kašika šećera

sok od 1/2 limuna

1 kesica C vanilin šećera

1 kašičica cimeta

nekoliko kašika C pšeničnog griza

Za posipanje:

nekoliko kašika C šećera u prahu

malo cimeta

1 kesica C vanilin šećera

Premaz:

50-60 g margarina

50 ml vode

Pita sa dunjama i jabukama

Koraci pripreme

Očistiti i izrendati dunje i jabuke i staviti u šerpu. Dodati malo limunovog soka, šećer, C vanilin šećer i cimet.

Sve izmešati i prodinstati voće u sopstvenom soku na srednjoj temepraturi nekoliko minuta.

Otopiti margarin i pomešati sa malo vode (umesto margarina možete koristi 50ml ulja i toliko vode).

Slagati po tri kore jednu na drugu i svaku premazati mešavinom otopljenog margarina sa vodom, a na poslednju na polovinu staviti po 2-3 kašike nadeva, a preko cele kore posuti kašiku pšeničnog griza.

Zavijene kore ređati u podmazan pleh. U pakovanju kora koje sam ja koristila imalo je 15 kora pa mi je ispalo pet rolni. Ostatak margarina i vode premazati odozgo preko rolni.

Peći u zagrejanoj rerni na oko 200 C dok pita ne porumeni.

Iseći pitu na parčad željene veličine i posuti mešavinom C šećera u prahu, cimeta i C vanilin šećera.

Naši proizvodi

Pita sa dunjama i jabukama

Koraci pripreme

Očistiti i izrendati dunje i jabuke i staviti u šerpu. Dodati malo limunovog soka, šećer, C vanilin šećer i cimet.

Sve izmešati i prodinstati voće u sopstvenom soku na srednjoj temepraturi nekoliko minuta.

Otopiti margarin i pomešati sa malo vode (umesto margarina možete koristi 50ml ulja i toliko vode).

Slagati po tri kore jednu na drugu i svaku premazati mešavinom otopljenog margarina sa vodom, a na poslednju na polovinu staviti po 2-3 kašike nadeva, a preko cele kore posuti kašiku pšeničnog griza.

Zavijene kore ređati u podmazan pleh. U pakovanju kora koje sam ja koristila imalo je 15 kora pa mi je ispalo pet rolni. Ostatak margarina i vode premazati odozgo preko rolni.

Peći u zagrejanoj rerni na oko 200 C dok pita ne porumeni.

Iseći pitu na parčad željene veličine i posuti mešavinom C šećera u prahu, cimeta i C vanilin šećera.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept