1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
200 g brašna
100 g margarina
1 kašičica sok od limuna
1 kesica C Puding sa ukusom slatke pavlake
300 ml bademovog mleka
50 g margarina
125 g ribizli
50 g borovnica
1 komad pomorandže
Korpice se brzo i lako prave i mogu da stoje i više dana , dok ne poželite da ih napunite voćem !
Dobro umutiti razmeklani margarin sa prah šećerom, dodati vanilu i sok od limuna, pa postepeno dodavati brašno i mutiti dok se ne utroši sva količina. Testo oblikovati u loptu, uviti u foliju i ostaviti da se ohladi u frižideru.
Očvrslo testo rastanjiti oklagijom i modlom vaditi oblike . Ja sam uzela zvezdaste a lepi su i cvetni. Stavljati ih u pleh za mafine .
Peći jako kratko oko 10 do 15 minuta na 200 stepeni
Pečene korpice ostaviti da se ohlade. Mogu da stoje i više dana.
Kada poželite da ih napunite , umutiti jedan krem puding, dodati margarin ,sve zajedno umutiti miksero. U svaku korpicu sipati po jednu dobro punu kašičicu.
Dekorisati bilo kojim voćem i ako volite jako hladan kolač držite ih u frižideru do momenta služenja.
Pre iznošenja na sto posuti prah šećerom.
Korpice se brzo i lako prave i mogu da stoje i više dana , dok ne poželite da ih napunite voćem !
Dobro umutiti razmeklani margarin sa prah šećerom, dodati vanilu i sok od limuna, pa postepeno dodavati brašno i mutiti dok se ne utroši sva količina. Testo oblikovati u loptu, uviti u foliju i ostaviti da se ohladi u frižideru.
Očvrslo testo rastanjiti oklagijom i modlom vaditi oblike . Ja sam uzela zvezdaste a lepi su i cvetni. Stavljati ih u pleh za mafine .
Peći jako kratko oko 10 do 15 minuta na 200 stepeni
Pečene korpice ostaviti da se ohlade. Mogu da stoje i više dana.
Kada poželite da ih napunite , umutiti jedan krem puding, dodati margarin ,sve zajedno umutiti miksero. U svaku korpicu sipati po jednu dobro punu kašičicu.
Dekorisati bilo kojim voćem i ako volite jako hladan kolač držite ih u frižideru do momenta služenja.
Pre iznošenja na sto posuti prah šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.