burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 35-40 kocki

Mozart kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 35-40 kocki

Sastojci

Za koru:

5 jaja

180 g šećera

200 ml ulja

200 ml mleka

120 g mlevenih oraha

1 kesica C praška za pecivo

200 g glatkog brašna

Za fil:

2 kesice C pudinga od vanile

1 l mleka

2 kašike brašna

200 g kristal šećera

200 g margarina

100 g C šećera u prahu

150-200 g C šlag krema od vanile

Mozart kocke

Koraci pripreme

Kora:
5 jaja umutiti penasto sa 180 g šećera, dodati 200 ml ulja, 200 ml mleka, 120 g mlevenih oraha, 1 kesicu C praška za pecivo i 200 g brašna glatkog.

Ovo je mera za najveći pleh od šporeta. Peče se na 180 stepeni 15 minuta.

Pečenu hladnu koru ohladiti pa onda preseći niz duž na pola, da se dobiju dve kore.

Fil:
U 200 ml hladnog mleka dobro rastvoriti 2 kesice C pudinga od vanile i 2 kašike brašna.

U dubljoj šerpi pustiti da provri 800 ml mleka i 200 g šećera. U vrelo mleko polako dodajemo puding i kuvamo u gust krem.

Kuvani krem dobro prohladiti pa u hladno dodati 200 g umućenog margarina sa 100 g C šećera u prahu i 4 pune velike kašike C krem šlaga od vanile (šlag krem prethodno umutiti u čvrstu penu pa tek onda dodati u fil).

Na kraju kolač obilno posuti mlevenim orasima.

Naši proizvodi

Mozart kocke

Koraci pripreme

Kora:
5 jaja umutiti penasto sa 180 g šećera, dodati 200 ml ulja, 200 ml mleka, 120 g mlevenih oraha, 1 kesicu C praška za pecivo i 200 g brašna glatkog.

Ovo je mera za najveći pleh od šporeta. Peče se na 180 stepeni 15 minuta.

Pečenu hladnu koru ohladiti pa onda preseći niz duž na pola, da se dobiju dve kore.

Fil:
U 200 ml hladnog mleka dobro rastvoriti 2 kesice C pudinga od vanile i 2 kašike brašna.

U dubljoj šerpi pustiti da provri 800 ml mleka i 200 g šećera. U vrelo mleko polako dodajemo puding i kuvamo u gust krem.

Kuvani krem dobro prohladiti pa u hladno dodati 200 g umućenog margarina sa 100 g C šećera u prahu i 4 pune velike kašike C krem šlaga od vanile (šlag krem prethodno umutiti u čvrstu penu pa tek onda dodati u fil).

Na kraju kolač obilno posuti mlevenim orasima.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept