burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Minjoni sa smokvama i orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za minjone:

250 g margarina

250 g C šećera u prahu

250 g mlevenog keksa

250 g suvih smokava

1 kesica C vanilin šećera

Preko minjona:

oko 200 g oraha - polovine mrezgi

Preliv:

200 g čokolade za kuvanje

2 supene kašike ulja

malo C šećera u prahu za posipanje podloge

Minjoni sa smokvama i orasima

Koraci pripreme

Umutite margarin sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.

Dodajte mleven keks i mlevene suve smokve i rukama zamesite ujednačenu smesu.

Podlogu pospite sa malo šećera u prahu da se smesa ne lepi i razvaljajte deo smese na debljinu oko 1cm.

Rakijskom čašicom ili nekom modlicom vadite minjone i ređajte na poslužavnik dok ne utrošite svu smesu.

Dobija se oko 80-85kolačića, zavisno od veličine.

Na svaki kolačić stavite polovinu mrezge od oraha.

Napravite preliv od čokolade i ulja: čokoladu izlomkajte, dodajte ulje i otopite na laganoj vatri uz povremeno mešanje.

Preko svakog kolačića sipajte po kašičicu preliva.

Naši proizvodi

Minjoni sa smokvama i orasima

Koraci pripreme

Umutite margarin sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.

Dodajte mleven keks i mlevene suve smokve i rukama zamesite ujednačenu smesu.

Podlogu pospite sa malo šećera u prahu da se smesa ne lepi i razvaljajte deo smese na debljinu oko 1cm.

Rakijskom čašicom ili nekom modlicom vadite minjone i ređajte na poslužavnik dok ne utrošite svu smesu.

Dobija se oko 80-85kolačića, zavisno od veličine.

Na svaki kolačić stavite polovinu mrezge od oraha.

Napravite preliv od čokolade i ulja: čokoladu izlomkajte, dodajte ulje i otopite na laganoj vatri uz povremeno mešanje.

Preko svakog kolačića sipajte po kašičicu preliva.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept