burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Minjoni sa mančmelou filom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Minjoni:

70 g maslaca

120 g C šećera u prahu

4 kesice C vanilin šećera

4 žumanca

50 g čokolade

20 g C kokosa

140 g krupno mlevenih oraha

20 g seckanih badema

malo C šećera u prahu

Mančmelou fil:

4 belanca

8 kašika šećera

Minjoni sa mančmelou filom

Koraci pripreme

Samleti orahe, iseći badem na tanke štapiće, izlomkati čokoladu na komade, odvojiti belanca od žumanaca.

Izmešati maslac sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom, pa umešati i žumanca.

Smesu žumanaca, maslaca i šećera u prahu kuvati na pari dok se smesa ne zgusne.

Skloniti sa vatre i u vruć fil dodati čokoladu, mešati dok se ne otopi, a onda dodati C kokos, orahe i bademe i sve lepo izmešati.

Smesu prohladiti da ne bude mnogo lepljiva, a onda posuti pek papir sa malo C prah šećera da se smesa ne bi zalepila za papir, rasporediti smesu po papiru i odozgo posuti sa malo prah šećera. Odozgo smesu prekritu drugim pek papirom i oklagijom smesu rastanjiti na debljinu od 1 - 1.5cm.

Rakijskom ili malo većom čašicom vaditi kolačiće i ređati u pleh na pek papir. U zavisnosti od veličine čašice dobićete između 40 i 50 kolačića.

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam. Ukjlučiti rernu na 180 C da se zagreje. Pomoću šprica bogato naneti šam na kolačiće.

Zapeći kolačiće sa šamom u rerni 7-10 minuta, da blago porumene i šam se malo učvrsti, paziti da ne pregore (šam treba da bude kao mančmelou, a ne kao puslica).

Ostaviti kolačiće u plehu na hladnom mestu (ali ne u frižider), da se skroz lepo ohlade, pa tek onda ih prebaciti na poslužavnik ili tacnu za serviranje.

Naši proizvodi

Minjoni sa mančmelou filom

Koraci pripreme

Samleti orahe, iseći badem na tanke štapiće, izlomkati čokoladu na komade, odvojiti belanca od žumanaca.

Izmešati maslac sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom, pa umešati i žumanca.

Smesu žumanaca, maslaca i šećera u prahu kuvati na pari dok se smesa ne zgusne.

Skloniti sa vatre i u vruć fil dodati čokoladu, mešati dok se ne otopi, a onda dodati C kokos, orahe i bademe i sve lepo izmešati.

Smesu prohladiti da ne bude mnogo lepljiva, a onda posuti pek papir sa malo C prah šećera da se smesa ne bi zalepila za papir, rasporediti smesu po papiru i odozgo posuti sa malo prah šećera. Odozgo smesu prekritu drugim pek papirom i oklagijom smesu rastanjiti na debljinu od 1 - 1.5cm.

Rakijskom ili malo većom čašicom vaditi kolačiće i ređati u pleh na pek papir. U zavisnosti od veličine čašice dobićete između 40 i 50 kolačića.

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam. Ukjlučiti rernu na 180 C da se zagreje. Pomoću šprica bogato naneti šam na kolačiće.

Zapeći kolačiće sa šamom u rerni 7-10 minuta, da blago porumene i šam se malo učvrsti, paziti da ne pregore (šam treba da bude kao mančmelou, a ne kao puslica).

Ostaviti kolačiće u plehu na hladnom mestu (ali ne u frižider), da se skroz lepo ohlade, pa tek onda ih prebaciti na poslužavnik ili tacnu za serviranje.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept