0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 margarin
250 g C šećera u prahu
100 g čokolade + 100 g čokolade za glazuru
200 g brašna
1 C prašak za pecivo
100 g mlevenih oraha
100 g šećera
Umesiti testo od 1/2 margarina (otopljen na sobnoj temperaturi), 250 g C šećera u prahu, 100 g otopljene čokolade, 3 kašike vrele vode.
Sve to izmešati i dodati 200 g brašna i 1 C prašak za pecivo. Razvući koru i seći malom čašicom.
Fil:
Šoljicu vode prokuvati sa 100 g šećera, 100 g mlevenih oraha i 1/2 margarina. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, tačno 1 minut.
Kada izvadite iz rerne ne vaditi odmah iz pleha, neka se ohladi.
Nakon toga spajati minjone filom. Odozgo glazura od čokolade.
Umesiti testo od 1/2 margarina (otopljen na sobnoj temperaturi), 250 g C šećera u prahu, 100 g otopljene čokolade, 3 kašike vrele vode.
Sve to izmešati i dodati 200 g brašna i 1 C prašak za pecivo. Razvući koru i seći malom čašicom.
Fil:
Šoljicu vode prokuvati sa 100 g šećera, 100 g mlevenih oraha i 1/2 margarina. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, tačno 1 minut.
Kada izvadite iz rerne ne vaditi odmah iz pleha, neka se ohladi.
Nakon toga spajati minjone filom. Odozgo glazura od čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.