0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
3
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
3
2 komad jaja
120 g šećer
100 ml ulje
150 g brašno T-400
1 kesica puding sa ukusom vanile
100 ml mleko
6 kašika džema od kajsije
200 ml slatke pavlake
2 kašika džema od kajsije
. malo listića kokosa
3 kašičica džema od kajsije
Ove mini tortice su savršen spoj jednostavnog, mekog vanilin biskvita, voćnog sloja džema od kajsije i laganog šlaga sa blagim ukusom kajsije i kokos listića. Idealne su za prolećne i letnje dane, posluženje uz kafu ili kao poklon. Izgledaju efektno, ali se jednostavno prave, uz dekorativne kalupe prečnika 10 cm.
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta i posvetle.
Dodajte mleko i ulje, kratko promešajte.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, puding i prašak za pecivo, pa dodajte u smesu.
Mešajte polako dok ne dobijete glatko testo.
Sipajte testo u nauljene kalupe prečnika 10 cm, do polovine visine.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, oko 18-20 minuta. Proverite čačkalicom.
Ostavite da se ohlade.
Od ove količine dobija se 6 biskvita/3 tortice.
Umutite šlag dok ne postane čvrst.
Dodajte džem, vanilin šećer i, ako vam nije dovoljno slatko, po potrebi prah šećer.
Lagano sjedinite, pazeći da ostane vazdušast.
Svaku torticu pravite od dve kore.
Na donju koru namažite džem, pa stavite drugu preko.
Na vrh nanesite šlag špricem ili kašikom.
Kokos listiće kratko prepecite na suvom tiganju da zamirišu.
Dekorišite kokos listićima i dodajte kašičicu džema u sredinu.
Ako čuvate tortice za naredni dan, ili za poklon, čuvajte ih u frižideru u zatvorenoj posudi ili pažljivo prekrivene folijom/kesicom da ne dotiče šlag.
Pre posluženja, izvadite ih 15-20 minuta ranije, da omekšaju i razviju pun ukus.
Uživajte!
Ove mini tortice su savršen spoj jednostavnog, mekog vanilin biskvita, voćnog sloja džema od kajsije i laganog šlaga sa blagim ukusom kajsije i kokos listića. Idealne su za prolećne i letnje dane, posluženje uz kafu ili kao poklon. Izgledaju efektno, ali se jednostavno prave, uz dekorativne kalupe prečnika 10 cm.
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta i posvetle.
Dodajte mleko i ulje, kratko promešajte.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, puding i prašak za pecivo, pa dodajte u smesu.
Mešajte polako dok ne dobijete glatko testo.
Sipajte testo u nauljene kalupe prečnika 10 cm, do polovine visine.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, oko 18-20 minuta. Proverite čačkalicom.
Ostavite da se ohlade.
Od ove količine dobija se 6 biskvita/3 tortice.
Umutite šlag dok ne postane čvrst.
Dodajte džem, vanilin šećer i, ako vam nije dovoljno slatko, po potrebi prah šećer.
Lagano sjedinite, pazeći da ostane vazdušast.
Svaku torticu pravite od dve kore.
Na donju koru namažite džem, pa stavite drugu preko.
Na vrh nanesite šlag špricem ili kašikom.
Kokos listiće kratko prepecite na suvom tiganju da zamirišu.
Dekorišite kokos listićima i dodajte kašičicu džema u sredinu.
Ako čuvate tortice za naredni dan, ili za poklon, čuvajte ih u frižideru u zatvorenoj posudi ili pažljivo prekrivene folijom/kesicom da ne dotiče šlag.
Pre posluženja, izvadite ih 15-20 minuta ranije, da omekšaju i razviju pun ukus.
Uživajte!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.