burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija3

Mini tortice sa kajsijom i šlagom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
3

Sastojci

Biskvit

2 komad jaja

120 g šećer

1 kesica C Vanilin šećer

100 ml ulje

150 g brašno T-400

1 kesica puding sa ukusom vanile

1 kesica C Prašak za pecivo

100 ml mleko

Punjenje

6 kašika džema od kajsije

Šlag

200 ml slatke pavlake

2 kašika C Vanilin šećer

1-2 kašika C Šećer u prahu

2 kašika džema od kajsije

Dekoracija

. malo listića kokosa

3 kašičica džema od kajsije

Mini tortice sa kajsijom i šlagom

Ove mini tortice su savršen spoj jednostavnog, mekog vanilin biskvita, voćnog sloja džema od kajsije i laganog šlaga sa blagim ukusom kajsije i kokos listića. Idealne su za prolećne i letnje dane, posluženje uz kafu ili kao poklon. Izgledaju efektno, ali se jednostavno prave, uz dekorativne kalupe prečnika 10 cm.

Koraci pripreme

Pomešajte sastojke za biskvit

Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta i posvetle.

Dodajte mleko i ulje, kratko promešajte.

U posebnoj posudi pomešajte brašno, puding i prašak za pecivo, pa dodajte u smesu.

Mešajte polako dok ne dobijete glatko testo.

Ispecite biskvit

Sipajte testo u nauljene kalupe prečnika 10 cm, do polovine visine.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, oko 18-20 minuta. Proverite čačkalicom.

Ostavite da se ohlade.

Od ove količine dobija se 6 biskvita/3 tortice.

Šlag

Umutite šlag dok ne postane čvrst.

Dodajte džem, vanilin šećer i, ako vam nije dovoljno slatko, po potrebi prah šećer.

Lagano sjedinite, pazeći da ostane vazdušast.

Slaganje

Svaku torticu pravite od dve kore.

Na donju koru namažite džem, pa stavite drugu preko.

Na vrh nanesite šlag špricem ili kašikom.

Kokos listiće kratko prepecite na suvom tiganju da zamirišu.

Dekorišite kokos listićima i dodajte kašičicu džema u sredinu.

Prijatno!

Ako čuvate tortice za naredni dan, ili za poklon, čuvajte ih u frižideru u zatvorenoj posudi ili pažljivo prekrivene folijom/kesicom da ne dotiče šlag.

Pre posluženja, izvadite ih 15-20 minuta ranije, da omekšaju i razviju pun ukus.

Uživajte!

Naši proizvodi

Mini tortice sa kajsijom i šlagom

Ove mini tortice su savršen spoj jednostavnog, mekog vanilin biskvita, voćnog sloja džema od kajsije i laganog šlaga sa blagim ukusom kajsije i kokos listića. Idealne su za prolećne i letnje dane, posluženje uz kafu ili kao poklon. Izgledaju efektno, ali se jednostavno prave, uz dekorativne kalupe prečnika 10 cm.

Koraci pripreme

Pomešajte sastojke za biskvit

Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta i posvetle.

Dodajte mleko i ulje, kratko promešajte.

U posebnoj posudi pomešajte brašno, puding i prašak za pecivo, pa dodajte u smesu.

Mešajte polako dok ne dobijete glatko testo.

Ispecite biskvit

Sipajte testo u nauljene kalupe prečnika 10 cm, do polovine visine.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, oko 18-20 minuta. Proverite čačkalicom.

Ostavite da se ohlade.

Od ove količine dobija se 6 biskvita/3 tortice.

Šlag

Umutite šlag dok ne postane čvrst.

Dodajte džem, vanilin šećer i, ako vam nije dovoljno slatko, po potrebi prah šećer.

Lagano sjedinite, pazeći da ostane vazdušast.

Slaganje

Svaku torticu pravite od dve kore.

Na donju koru namažite džem, pa stavite drugu preko.

Na vrh nanesite šlag špricem ili kašikom.

Kokos listiće kratko prepecite na suvom tiganju da zamirišu.

Dekorišite kokos listićima i dodajte kašičicu džema u sredinu.

Prijatno!

Ako čuvate tortice za naredni dan, ili za poklon, čuvajte ih u frižideru u zatvorenoj posudi ili pažljivo prekrivene folijom/kesicom da ne dotiče šlag.

Pre posluženja, izvadite ih 15-20 minuta ranije, da omekšaju i razviju pun ukus.

Uživajte!

Autor

Mila Trencic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept