burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija4

Mini tart od jagoda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
4

Sastojci

Za koru:

300 g brašna

1/2 ravne kašičice soli

150 g hladnog putera

100 g C šećera u prahu

1 malo jaje

Za krem:

400 ml mleka

4 žumanca

40 g C čvrstina

3 kesice C vanilin šećera

100 g šećera

100 g putera

Za voćni sloj:

300 g jagoda isečenih na šnite

Mini tart od jagoda

Koraci pripreme

U posudi za mešenje pomešati brašno i so, dodati hladan puter isečen na kockice, pa prstima utrljati brašno u puter, da kockice nestanu i cela smesa postane mrvičasta.

Dodati C šećer u pahu i jaje blago razmućeno viljuškom, formirati kompaktno testo bez mnogo mešenja, prvo varjačom, pa rukama. Testo oblikovati u kuglu, staviti u prozirnu foliju i ostaviti u frižideru jedan sat.

U jednoj šerpi žicom razmutiti 4 žumanca, 50 ml mleka i C čvrstin. U drugoj zagrejati 350 ml mleka sa 100 g šećera i 3 kesice C vanilin šećera, do vrenja. Sipati preko smese u prvoj šerpi, vratiti na tihu vatru, kuvati uz neprestano mešanje žicom dok ne počne stezanje, pa još minut ili dva.

Površinu fila obložiti plastičnom folijom, da se ne bi stvorila korica. Ostaviti da se ohladi.

Ohlađeno testo iz frižidera prebaciti na komad papira za pečenje i razvaljati u krugove prečnika dovoljnog da pokrije dno i ivice kalupa za mini tartove. Uz pomoć papira preneti testo na kalupe, utisnuti ga lepo uz ivice i polako skinuti papir.

Eventualne viškove koji prelaze ivica kalupa odseći nožem. Testo izbockati viljuškom i peći oko 20-25 minuta na 180°C.

Smesu koja se ohladila na sobnu temperaturu, ili je tek malo mlaka, prvo razmutiti mikserom, pa dodati omekšali puter i zajedno dobro umutiti, da se sve fino sjedini i krem postane gladak.

Nafilovati kore poslastičarskim špricem.

Poređati isečene jagode preko kreme i posuti C šećerom u prahu.

Staviti na hlađenje minimum 3 sata.

Naši proizvodi

Mini tart od jagoda

Koraci pripreme

U posudi za mešenje pomešati brašno i so, dodati hladan puter isečen na kockice, pa prstima utrljati brašno u puter, da kockice nestanu i cela smesa postane mrvičasta.

Dodati C šećer u pahu i jaje blago razmućeno viljuškom, formirati kompaktno testo bez mnogo mešenja, prvo varjačom, pa rukama. Testo oblikovati u kuglu, staviti u prozirnu foliju i ostaviti u frižideru jedan sat.

U jednoj šerpi žicom razmutiti 4 žumanca, 50 ml mleka i C čvrstin. U drugoj zagrejati 350 ml mleka sa 100 g šećera i 3 kesice C vanilin šećera, do vrenja. Sipati preko smese u prvoj šerpi, vratiti na tihu vatru, kuvati uz neprestano mešanje žicom dok ne počne stezanje, pa još minut ili dva.

Površinu fila obložiti plastičnom folijom, da se ne bi stvorila korica. Ostaviti da se ohladi.

Ohlađeno testo iz frižidera prebaciti na komad papira za pečenje i razvaljati u krugove prečnika dovoljnog da pokrije dno i ivice kalupa za mini tartove. Uz pomoć papira preneti testo na kalupe, utisnuti ga lepo uz ivice i polako skinuti papir.

Eventualne viškove koji prelaze ivica kalupa odseći nožem. Testo izbockati viljuškom i peći oko 20-25 minuta na 180°C.

Smesu koja se ohladila na sobnu temperaturu, ili je tek malo mlaka, prvo razmutiti mikserom, pa dodati omekšali puter i zajedno dobro umutiti, da se sve fino sjedini i krem postane gladak.

Nafilovati kore poslastičarskim špricem.

Poređati isečene jagode preko kreme i posuti C šećerom u prahu.

Staviti na hlađenje minimum 3 sata.

Autor

Anka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept