burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Mini štrudle sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Testo:

1/2 kocke kvasca

2 dl mleka

1 jaje

75 g putera

75 g masti

2 kašike šećera

650 g brašna

1 prstohvat soli

2 kesice C vanilin šećera

Za fil:

250 g mlevenog maka

2 dl mleka

1 šolja (od 2 dl) šećera

2 kesice C vanilin šećera

Za premazivanje:

1 žumance

par kapi ulja

po želji malo C šećera u prahu

Mini štrudle sa makom

Koraci pripreme

Za fil:
Prokuvati mleko. Šećer, C vanilin šećer i mleveni mak pomešati i zaliti prokuvanim mlekom. Ostaviti da se ohladi.

Kvasac i šećer staviti u mlako mleko i ostaviti da kvasac nadođe. U posudu staviti mast i puter, dodati jaje, C vanilin šećer, kvasac i postepeno dodavati brašno.

Umesiti glatko mekano testo koje se ne lepi za prste. Testo podeliti na 4 jednaka dela, ne čekati da raste.

Uzeti jedan deo i razvući u pravougaonik. Premazati 1/4 ohlađenog maka. Uviti u štrudlu.

Postupak ponoviti sa ostatkom testa i maka.

Ređati u pleh. Premazati umućenim žumancetom sa par kapi ulja.

Staviti u rernu i tada je uključiti na 180 stepeni. Peći dok ne dobiju lepu žutu boju.

Kad je pečena posuti po želji sa malo C šećera u prahu pomešanim sa C vanilin šećerom.

Naši proizvodi

Mini štrudle sa makom

Koraci pripreme

Za fil:
Prokuvati mleko. Šećer, C vanilin šećer i mleveni mak pomešati i zaliti prokuvanim mlekom. Ostaviti da se ohladi.

Kvasac i šećer staviti u mlako mleko i ostaviti da kvasac nadođe. U posudu staviti mast i puter, dodati jaje, C vanilin šećer, kvasac i postepeno dodavati brašno.

Umesiti glatko mekano testo koje se ne lepi za prste. Testo podeliti na 4 jednaka dela, ne čekati da raste.

Uzeti jedan deo i razvući u pravougaonik. Premazati 1/4 ohlađenog maka. Uviti u štrudlu.

Postupak ponoviti sa ostatkom testa i maka.

Ređati u pleh. Premazati umućenim žumancetom sa par kapi ulja.

Staviti u rernu i tada je uključiti na 180 stepeni. Peći dok ne dobiju lepu žutu boju.

Kad je pečena posuti po želji sa malo C šećera u prahu pomešanim sa C vanilin šećerom.

Autor

Novka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept