0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
10
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
10
3 komad Belanca
Prstohvat malo Soli
1 kašičica Gustina
1 kašičica Alkoholnog sirćeta.
500 ml Mleko
3 komad Žumanca
1 kesica C Puding sa ukusom vanilina
140 g Šećera
1 kašika Gustina.
200- 300 g Jagoda
Za one koji vole stare proverene recepte i izbalansiran ukus slatke kore, vanila fila i jagoda.
Belanca sa prstohvatom soli mutiti dok ne pobele. Onda im postepeno dodavati kašiku po kašiku šećera u prahu u koji je prethodno umešan gustin. Kada smesa postane sjajna, dodati alkoholno sirće i mutiti kratko.
Smesu sipati u poslastičarsku vrećicu, pa istiskivati krugove željenih dimenzija. Praviti razmak između jer će narasti. Sušiti na 100 stepeni oko 2 sata. Ostaviti da se potpuno ohlade u rerni.
Želatin preliti hladnom vodom I ostaviti da nabubri. Odvojiti 300 ml mleka i sipati u posudu. Preostalih 200 ml pomešati sa šećerom, vanilin šećerom, pudingom, gustinom i žumancima. Sve sjediniti, pa zakuvati u mleku koje vri. Ohladiti sasvim, a onda umutiti mikserom.
Servirati: kora- vanil fil- jagode i sve tako redom.
Za one koji vole stare proverene recepte i izbalansiran ukus slatke kore, vanila fila i jagoda.
Belanca sa prstohvatom soli mutiti dok ne pobele. Onda im postepeno dodavati kašiku po kašiku šećera u prahu u koji je prethodno umešan gustin. Kada smesa postane sjajna, dodati alkoholno sirće i mutiti kratko.
Smesu sipati u poslastičarsku vrećicu, pa istiskivati krugove željenih dimenzija. Praviti razmak između jer će narasti. Sušiti na 100 stepeni oko 2 sata. Ostaviti da se potpuno ohlade u rerni.
Želatin preliti hladnom vodom I ostaviti da nabubri. Odvojiti 300 ml mleka i sipati u posudu. Preostalih 200 ml pomešati sa šećerom, vanilin šećerom, pudingom, gustinom i žumancima. Sve sjediniti, pa zakuvati u mleku koje vri. Ohladiti sasvim, a onda umutiti mikserom.
Servirati: kora- vanil fil- jagode i sve tako redom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.