burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija10

Mini Pavlove tortice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
10

Sastojci

Za koru:

3 komad Belanca

Prstohvat malo Soli

210 g C Šećer u prahu

1 kašičica Gustina

1 kašičica Alkoholnog sirćeta.

Za nadev:

500 ml Mleko

3 komad Žumanca

1 kesica C Puding sa ukusom vanilina

1 kesica C Želatin

140 g Šećera

1 kesica C Vanilin šećer

1 kašika Gustina.

Još

200- 300 g Jagoda

Mini Pavlove tortice

Za one koji vole stare proverene recepte i izbalansiran ukus slatke kore, vanila fila i jagoda.

Koraci pripreme

Priprema kora:

Belanca sa prstohvatom soli mutiti dok ne pobele. Onda im postepeno dodavati kašiku po kašiku šećera u prahu u koji je prethodno umešan gustin. Kada smesa postane sjajna, dodati alkoholno sirće i mutiti kratko.

Sušenje korica:

Smesu sipati u poslastičarsku vrećicu, pa istiskivati krugove željenih dimenzija. Praviti razmak između jer će narasti. Sušiti na 100 stepeni oko 2 sata. Ostaviti da se potpuno ohlade u rerni.

Priprema fila;

Želatin preliti hladnom vodom I ostaviti da nabubri. Odvojiti 300 ml mleka i sipati u posudu. Preostalih 200 ml pomešati sa šećerom, vanilin šećerom, pudingom, gustinom i žumancima. Sve sjediniti, pa zakuvati u mleku koje vri. Ohladiti sasvim, a onda umutiti mikserom.

Finalni postupak:

Servirati: kora- vanil fil- jagode i sve tako redom.

Naši proizvodi

Mini Pavlove tortice

Za one koji vole stare proverene recepte i izbalansiran ukus slatke kore, vanila fila i jagoda.

Koraci pripreme

Priprema kora:

Belanca sa prstohvatom soli mutiti dok ne pobele. Onda im postepeno dodavati kašiku po kašiku šećera u prahu u koji je prethodno umešan gustin. Kada smesa postane sjajna, dodati alkoholno sirće i mutiti kratko.

Sušenje korica:

Smesu sipati u poslastičarsku vrećicu, pa istiskivati krugove željenih dimenzija. Praviti razmak između jer će narasti. Sušiti na 100 stepeni oko 2 sata. Ostaviti da se potpuno ohlade u rerni.

Priprema fila;

Želatin preliti hladnom vodom I ostaviti da nabubri. Odvojiti 300 ml mleka i sipati u posudu. Preostalih 200 ml pomešati sa šećerom, vanilin šećerom, pudingom, gustinom i žumancima. Sve sjediniti, pa zakuvati u mleku koje vri. Ohladiti sasvim, a onda umutiti mikserom.

Finalni postupak:

Servirati: kora- vanil fil- jagode i sve tako redom.

Autor

Sandra Stojiljković Cvetković
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept