burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18

Mille feuille

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18

Sastojci

1 pakovanje lisnatog testa (500 g)

Za fil:

200 ml slatke pavlake

2 C pudinga sa ukusom vanile

500 ml mleka

7 kašika šećera

2 kesice C vanilin šećera

voće po izboru (višnje, jagode)

Za dekoraciju:

100 g C šećera u prahu

100 g čokolade

Mille feuille

Koraci pripreme

Kada se lisnato testo odmrzne, razvucite ga oklagijom što tanje i isecite na pravougaonike željene veličine.

Poređajte ih na pleh zaštićen papirom za pečenje i izbockajte viljuškom. Preko testa stavite još jedan pleh da bi se listići opteretili i da ne narastu previše prilikom pečenja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 15-ak minuta, zatim skolonite pleh, pa pecite još 5-10 minuta dok ne porumene. Gotove listiće ostavite da se ohlade.

Priprema fila:
Puding skuvati u mleku sa šećerom, dodati C vanilin šećer, pa ostaviti da se prohladi. Posebno mikserom umutiti slatku pavlaku pa joj dodavati kašiku po kašiku pudinga. Kada se potpuno ohladi, filom napuniti špric ili kesu.

Slagati na sledeći način: na listić testa istisnite fil po krajevima i staviti voće u sredinu. Ponoviti postupak, tako da budu tri sloja testa i dva sloja fila. Na poslednji listić stavite voće, pospite sa malo C šećera u prahu i ukrasite istopljenom čokoladom.

Naši proizvodi

Mille feuille

Koraci pripreme

Kada se lisnato testo odmrzne, razvucite ga oklagijom što tanje i isecite na pravougaonike željene veličine.

Poređajte ih na pleh zaštićen papirom za pečenje i izbockajte viljuškom. Preko testa stavite još jedan pleh da bi se listići opteretili i da ne narastu previše prilikom pečenja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 15-ak minuta, zatim skolonite pleh, pa pecite još 5-10 minuta dok ne porumene. Gotove listiće ostavite da se ohlade.

Priprema fila:
Puding skuvati u mleku sa šećerom, dodati C vanilin šećer, pa ostaviti da se prohladi. Posebno mikserom umutiti slatku pavlaku pa joj dodavati kašiku po kašiku pudinga. Kada se potpuno ohladi, filom napuniti špric ili kesu.

Slagati na sledeći način: na listić testa istisnite fil po krajevima i staviti voće u sredinu. Ponoviti postupak, tako da budu tri sloja testa i dva sloja fila. Na poslednji listić stavite voće, pospite sa malo C šećera u prahu i ukrasite istopljenom čokoladom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept