0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
5 jaja
120 g šećera
40 g C Kakao praha
1/2 kesice C Praška za pecivo
60 g brašna
50 ml ulja
2 kesice C Pudinga sa ukusom čokolade
500 ml mleka
200 g C Šećera u prahu
100 g čokolade
180 g putera
4 banane
ostatak fila od čokolade
1 kesica C Šlag krema sa ukusom čokolade
80 ml mleka
50 g čokolade
Kora:
Umutiti belanca, zatim dodati šećer, pa mutiti 5-7 minuta. Pomešati ulje i žumanca i dodati u belanca. Pomešati kakao, prašak za pecivo i brašno, pa umešati u smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni, 12-15 minuta.
Fil od čokolade:
U šerpicu sipati šećer u prahu, mleko i puding i kuvati, uz mešanje, na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. U vruć fil umešati čokoladu i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti puter sa šećerom u prahu i spojiti sa ohlađenim filom.
Naneti fil na celu koru, poređati banane u dva reda i zarolati rolat sa obe strane do sredine.
Dekoracija:
Ohlađen rolat premazati preostalim čokoladnim filom. Umutiti šlag krem sa mlekom i dekorisati rolat, zatim posuti rendanom čokoladom.
Kora:
Umutiti belanca, zatim dodati šećer, pa mutiti 5-7 minuta. Pomešati ulje i žumanca i dodati u belanca. Pomešati kakao, prašak za pecivo i brašno, pa umešati u smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni, 12-15 minuta.
Fil od čokolade:
U šerpicu sipati šećer u prahu, mleko i puding i kuvati, uz mešanje, na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. U vruć fil umešati čokoladu i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti puter sa šećerom u prahu i spojiti sa ohlađenim filom.
Naneti fil na celu koru, poređati banane u dva reda i zarolati rolat sa obe strane do sredine.
Dekoracija:
Ohlađen rolat premazati preostalim čokoladnim filom. Umutiti šlag krem sa mlekom i dekorisati rolat, zatim posuti rendanom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.