burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Mačije oči

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

5 jaja

120 g šećera

40 g C Kakao praha

1/2 kesice C Praška za pecivo

60 g brašna

50 ml ulja

Fil od čokolade i banane:

2 kesice C Pudinga sa ukusom čokolade

500 ml mleka

200 g C Šećera u prahu

100 g čokolade

180 g putera

4 banane

Dekoracija:

ostatak fila od čokolade

1 kesica C Šlag krema sa ukusom čokolade

80 ml mleka

50 g čokolade

Mačije oči

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca, zatim dodati šećer, pa mutiti 5-7 minuta. Pomešati ulje i žumanca i dodati u belanca. Pomešati kakao, prašak za pecivo i brašno, pa umešati u smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni, 12-15 minuta.

Fil od čokolade:
U šerpicu sipati šećer u prahu, mleko i puding i kuvati, uz mešanje, na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. U vruć fil umešati čokoladu i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti puter sa šećerom u prahu i spojiti sa ohlađenim filom.

Naneti fil na celu koru, poređati banane u dva reda i zarolati rolat sa obe strane do sredine.

Dekoracija:
Ohlađen rolat premazati preostalim čokoladnim filom. Umutiti šlag krem sa mlekom i dekorisati rolat, zatim posuti rendanom čokoladom.

Naši proizvodi

Mačije oči

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca, zatim dodati šećer, pa mutiti 5-7 minuta. Pomešati ulje i žumanca i dodati u belanca. Pomešati kakao, prašak za pecivo i brašno, pa umešati u smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni, 12-15 minuta.

Fil od čokolade:
U šerpicu sipati šećer u prahu, mleko i puding i kuvati, uz mešanje, na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne. U vruć fil umešati čokoladu i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti puter sa šećerom u prahu i spojiti sa ohlađenim filom.

Naneti fil na celu koru, poređati banane u dva reda i zarolati rolat sa obe strane do sredine.

Dekoracija:
Ohlađen rolat premazati preostalim čokoladnim filom. Umutiti šlag krem sa mlekom i dekorisati rolat, zatim posuti rendanom čokoladom.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept