burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Lubenica tart od malina

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

60 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

125 g maslaca

1 jaje

4 kašike hladnog mleka

250 g brašna

zelena boja za kolače

Beli fil:

1 šolja slatke pavlake

60 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

1 krem sir

Voćni fil:

200 g zamrznutih malina (pulp up malina)

60 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

1/2 šoljice vode (za želatin)

C želatin

Lubenica tart od malina

Koraci pripreme

Pomešati sve sastojke za koru, dok se ne dobije lepo testo koje se ne lepi za ruke, dodati zelenu boju, pošto to treba da ličini na koru od lubenice.

Testo razvući i staviti u okrugli kalup, izbockati dno testa viljuškom kako se ne bi nadiglo i puklo tokom pečenja. Peći koru nekih 15min na 200 stepeni. Ostaviti koru da se skroz ohladi.

Slatku pavlaku umutiti mikserom, pa dodati šećer i C vanilin šećer, a zatim i krem sir. Preko kore staviti jednu činiju koja je manjeg prečnika od pleha u kome je kora, a zatim beli fil izliti okolo i tako ostaviti u frižideru jedno sat vremena dok se lepo ne stegne.

Skuvati maline, C šećer u prahu i vanil šećer, zatim dodati C želatin koji je prethodno bio nabubrio u vodi i ostaviti da se prohladi voćni fil, ali ne do te mere da se stegne.

Izvaditi koru iz frižidera, izvući činiju koja je bila u središnjem delu tarta i naliti voćni fil.

Sve staviti u frižider da se lepo stegne na sat vremena i spremno je za degustaciju.

Naši proizvodi

Lubenica tart od malina

Koraci pripreme

Pomešati sve sastojke za koru, dok se ne dobije lepo testo koje se ne lepi za ruke, dodati zelenu boju, pošto to treba da ličini na koru od lubenice.

Testo razvući i staviti u okrugli kalup, izbockati dno testa viljuškom kako se ne bi nadiglo i puklo tokom pečenja. Peći koru nekih 15min na 200 stepeni. Ostaviti koru da se skroz ohladi.

Slatku pavlaku umutiti mikserom, pa dodati šećer i C vanilin šećer, a zatim i krem sir. Preko kore staviti jednu činiju koja je manjeg prečnika od pleha u kome je kora, a zatim beli fil izliti okolo i tako ostaviti u frižideru jedno sat vremena dok se lepo ne stegne.

Skuvati maline, C šećer u prahu i vanil šećer, zatim dodati C želatin koji je prethodno bio nabubrio u vodi i ostaviti da se prohladi voćni fil, ali ne do te mere da se stegne.

Izvaditi koru iz frižidera, izvući činiju koja je bila u središnjem delu tarta i naliti voćni fil.

Sve staviti u frižider da se lepo stegne na sat vremena i spremno je za degustaciju.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept