0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
4 jaja
200 g šećera
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
1 limun - sok i korica
C Kakao prah
C šećer u prahu
1 kašika ulja
250 g brašna
suvo grožđe, brusnice i orasi
Umutite belanca u čvrst sneg. Umutite žumanca sa šećerom. U njih dodajte ulje, sok i koricu rendanog limuna.
U to dodati brašno sa C praškom za pecivo. Na kraju lagano umešati sneg od belanaca.
Dodati suvo grožđe, brusnice i seckane orahe.
Podeliti smesu. U pola dodati 2 kašike C kakao praha.
Izliti u kuglof kalup namazan puterom, ali prvo žuti deo, pa tamni deo sa kakao prahom.
Peći oko 50 min na 170 C.
Kada je pečen prevrnuti kalup i posuti C šećerom u prahu.
Umutite belanca u čvrst sneg. Umutite žumanca sa šećerom. U njih dodajte ulje, sok i koricu rendanog limuna.
U to dodati brašno sa C praškom za pecivo. Na kraju lagano umešati sneg od belanaca.
Dodati suvo grožđe, brusnice i seckane orahe.
Podeliti smesu. U pola dodati 2 kašike C kakao praha.
Izliti u kuglof kalup namazan puterom, ali prvo žuti deo, pa tamni deo sa kakao prahom.
Peći oko 50 min na 170 C.
Kada je pečen prevrnuti kalup i posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.