0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
16 komada
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16 komada
700 g brašna
240 g masti
140 g šećera
2 C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
1/2 limunove kore
100 g C šećera u prahu
2 jaja
100 ml mleka
500 g višanja
200 g šečera
još 2 C vanilin šećera
100 g prezli
U sud staviti mast, jaja, mleko, šećer i C vanilin šećer, mutiti žicom.
Kada smesa postane glatka dodati brašno i C prašak za pecivo. Umesiti testo dok ne postane ujednačeno.
Podeliti testo na dve jufke tako da jedna jufka bude malo manja. Uzeti đuveč tepsiju i manju jufku testa utapkati u nju.
Zatim oceđene višnje pomešane sa šečerom i C vanilin šećerom i prezlom posuti po testu u tepsiju.
Uzeti rende i ostatak testa narendati odozgo na višnje tako da bude svuda jednako.
Pitu peći na 180 stepeni 50min.
Ohlađenu pitu iseći na kocke i posuti C šećerom u prahu.
U sud staviti mast, jaja, mleko, šećer i C vanilin šećer, mutiti žicom.
Kada smesa postane glatka dodati brašno i C prašak za pecivo. Umesiti testo dok ne postane ujednačeno.
Podeliti testo na dve jufke tako da jedna jufka bude malo manja. Uzeti đuveč tepsiju i manju jufku testa utapkati u nju.
Zatim oceđene višnje pomešane sa šečerom i C vanilin šećerom i prezlom posuti po testu u tepsiju.
Uzeti rende i ostatak testa narendati odozgo na višnje tako da bude svuda jednako.
Pitu peći na 180 stepeni 50min.
Ohlađenu pitu iseći na kocke i posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.