burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16 komada

Lenja pita sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16 komada

Sastojci

700 g brašna

240 g masti

140 g šećera

2 C vanilin šećera

1 C prašak za pecivo

1/2 limunove kore

100 g C šećera u prahu

2 jaja

100 ml mleka

500 g višanja

200 g šečera

još 2 C vanilin šećera

100 g prezli

Lenja pita sa višnjama

Koraci pripreme

U sud staviti mast, jaja, mleko, šećer i C vanilin šećer, mutiti žicom.

Kada smesa postane glatka dodati brašno i C prašak za pecivo. Umesiti testo dok ne postane ujednačeno.

Podeliti testo na dve jufke tako da jedna jufka bude malo manja. Uzeti đuveč tepsiju i manju jufku testa utapkati u nju.

Zatim oceđene višnje pomešane sa šečerom i C vanilin šećerom i prezlom posuti po testu u tepsiju.

Uzeti rende i ostatak testa narendati odozgo na višnje tako da bude svuda jednako.

Pitu peći na 180 stepeni 50min.

Ohlađenu pitu iseći na kocke i posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Lenja pita sa višnjama

Koraci pripreme

U sud staviti mast, jaja, mleko, šećer i C vanilin šećer, mutiti žicom.

Kada smesa postane glatka dodati brašno i C prašak za pecivo. Umesiti testo dok ne postane ujednačeno.

Podeliti testo na dve jufke tako da jedna jufka bude malo manja. Uzeti đuveč tepsiju i manju jufku testa utapkati u nju.

Zatim oceđene višnje pomešane sa šečerom i C vanilin šećerom i prezlom posuti po testu u tepsiju.

Uzeti rende i ostatak testa narendati odozgo na višnje tako da bude svuda jednako.

Pitu peći na 180 stepeni 50min.

Ohlađenu pitu iseći na kocke i posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept