burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 40 kockica

Lenja pita sa jabukama, orasima i cimetom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 40 kockica

Sastojci

Testo:

600 g brašna

2 jajeta

300 g putera (ili margarina)

300 g šećera

1 kesica C praška za pecivo

1 kesica C vanilinog šećera

1 prstohvat soli

Fil:

1 kg krupno narendanih jabuka (ajdared najčešće koristim, ali mogu i bilo koje druge)

250-300 g šećera

200 g mlevenih oraha

2 kesice C vanilinog šećera

malo ulja

cimet

C šećer u prahu za posipanje

Lenja pita sa jabukama, orasima i cimetom

Koraci pripreme

Testo:
U jednu posudu sipati brašno, napraviti udubljenje i dodati jaja, malo soli, šećer, C vanilin šećer i omekšali margarin. Mesiti rukom dok se smesa ne sjedini potpuno.

Testo podeliti na dva dela. Jedan deo rastanjiti oklagijom na radnoj podlozi i staviti u kalup veličine 33cm x 20cm koji ste prethodno obložili pek papirom, a drugi deo staviti u zamrzivač dok ne napravite fil.

Fil:
Operite jabuke, oljuštite i izrendajte na krupnije rende. U šerpu sipajte malo ulja, ubacite rendane jabuke, šećer, seckane orahe i C vanilin šećer. Dinstajte jabuke dok ne omekšaju i ne ispari višak tečnosti. Na kraju dodajte cimet i promešajte.

Ova smesa ne sme da bude suviše gusta, a ni retka. Vruć fil rasporedite preko pripremljenog testa.

Drugu polovinu polovinu testa izvadite uz zamrzivača i izrendajte preko fila. Gledajte da ravnomerno rasporedite količinu izrendanog testa.

Ovo je mnogo lakši način nego da cepkate testo i da ga deo po deo raspoređujete preko fila.

Rernu zagrejte na 250°C, stavite kalup sa pitom, smanjite na 200°C i pecite oko 40 min.

Kada se pita prohladi, pospite C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Lenja pita sa jabukama, orasima i cimetom

Koraci pripreme

Testo:
U jednu posudu sipati brašno, napraviti udubljenje i dodati jaja, malo soli, šećer, C vanilin šećer i omekšali margarin. Mesiti rukom dok se smesa ne sjedini potpuno.

Testo podeliti na dva dela. Jedan deo rastanjiti oklagijom na radnoj podlozi i staviti u kalup veličine 33cm x 20cm koji ste prethodno obložili pek papirom, a drugi deo staviti u zamrzivač dok ne napravite fil.

Fil:
Operite jabuke, oljuštite i izrendajte na krupnije rende. U šerpu sipajte malo ulja, ubacite rendane jabuke, šećer, seckane orahe i C vanilin šećer. Dinstajte jabuke dok ne omekšaju i ne ispari višak tečnosti. Na kraju dodajte cimet i promešajte.

Ova smesa ne sme da bude suviše gusta, a ni retka. Vruć fil rasporedite preko pripremljenog testa.

Drugu polovinu polovinu testa izvadite uz zamrzivača i izrendajte preko fila. Gledajte da ravnomerno rasporedite količinu izrendanog testa.

Ovo je mnogo lakši način nego da cepkate testo i da ga deo po deo raspoređujete preko fila.

Rernu zagrejte na 250°C, stavite kalup sa pitom, smanjite na 200°C i pecite oko 40 min.

Kada se pita prohladi, pospite C šećerom u prahu.

Autor

Neda

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept