burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija16

Lenja pita sa jabukama i jogurtom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
16

Sastojci

4 jaja

1 čaša šećera

Za patišpanj:

1 čaša ulja

2,5 čaše brašna

250 ml jogurta

1 kesica C praška za pecivo

1 kesica C vanilinog šećera

(mera: čaša od jogurta)

Za fil:

1 kg očišćenih jabuka

1 kesica C vanilinog šećera

1/2 kesice cimeta

3 kašike ulja

5 kašika šećera

Za posipanje:

50 g C šećera u prahu

2 kesice C vanilinog šećera

Lenja pita sa jabukama i jogurtom

Koraci pripreme

Umutiti mikserom jaja sa šećerom pa dodati ulje, jogurt, brašno i C prašak za pecivo. Lagano umešati.

Polovinu smese sipati u podmazan pleh i zapeći dok ne uhvati koricu.

Izvaditi iz rerne pa staviti prohlađen fil od jabuka, a zatim i drugu polovinu smese za patišpanj.

Peći još oko 30 minuta na 180°C.

Fil od jabuka:
Izrendati jabuke i izdinstati ih sa šećerom, C vanilin šećerom i uljem. Dinstati dok voda ne ispari. A onda dodati i cimet.

Prohlađenu pitu posuti mešavinom C vanilinog šećera i C šećera u prahu.

Naši proizvodi

Lenja pita sa jabukama i jogurtom

Koraci pripreme

Umutiti mikserom jaja sa šećerom pa dodati ulje, jogurt, brašno i C prašak za pecivo. Lagano umešati.

Polovinu smese sipati u podmazan pleh i zapeći dok ne uhvati koricu.

Izvaditi iz rerne pa staviti prohlađen fil od jabuka, a zatim i drugu polovinu smese za patišpanj.

Peći još oko 30 minuta na 180°C.

Fil od jabuka:
Izrendati jabuke i izdinstati ih sa šećerom, C vanilin šećerom i uljem. Dinstati dok voda ne ispari. A onda dodati i cimet.

Prohlađenu pitu posuti mešavinom C vanilinog šećera i C šećera u prahu.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept