0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15-20 komada
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15-20 komada
250 g masti
2 jaja
50 g šećera
50 ml mleka
1 kesica C Praška za pecivo
1 kesica C Vanilin šećera
500-550 g brašna
1 kg očišćenih zelenih jabuka
150 g šećera
100 g C Griza
1 kesica cimeta
C Šećer u prahu za posipanje
Umutiti mast, jaja, 50 g šećera, C Vanilin šećer i mleko.
Postepeno dodavati brašno sa C Praškom za pecivo, pa zamesiti testo. Ostaviti ga da se ohladi.
Desetak minuta kuvati rendane jabuke sa 150 g šećera i cimetom.
Dodati C Griz, pa kuvati uz mešanje još kratko.
Rastanjiti pola testa i preko naneti fil, pa zatim i drugi deo testa.
Peći na 170-180 stepeni oko 40 minuta.
Posuti C Šećerom u prahu pre serviranja.
Umutiti mast, jaja, 50 g šećera, C Vanilin šećer i mleko.
Postepeno dodavati brašno sa C Praškom za pecivo, pa zamesiti testo. Ostaviti ga da se ohladi.
Desetak minuta kuvati rendane jabuke sa 150 g šećera i cimetom.
Dodati C Griz, pa kuvati uz mešanje još kratko.
Rastanjiti pola testa i preko naneti fil, pa zatim i drugi deo testa.
Peći na 170-180 stepeni oko 40 minuta.
Posuti C Šećerom u prahu pre serviranja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.