burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15-20 komada

Lenja pita sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15-20 komada

Sastojci

250 g masti

2 jaja

50 g šećera

50 ml mleka

1 kesica C Praška za pecivo

1 kesica C Vanilin šećera

500-550 g brašna

1 kg očišćenih zelenih jabuka

150 g šećera

100 g C Griza

1 kesica cimeta

C Šećer u prahu za posipanje

Lenja pita sa jabukama

Koraci pripreme

Umutiti mast, jaja, 50 g šećera, C Vanilin šećer i mleko.

Postepeno dodavati brašno sa C Praškom za pecivo, pa zamesiti testo. Ostaviti ga da se ohladi.

Desetak minuta kuvati rendane jabuke sa 150 g šećera i cimetom.

Dodati C Griz, pa kuvati uz mešanje još kratko.

Rastanjiti pola testa i preko naneti fil, pa zatim i drugi deo testa.

Peći na 170-180 stepeni oko 40 minuta.

Posuti C Šećerom u prahu pre serviranja.

Naši proizvodi

Lenja pita sa jabukama

Koraci pripreme

Umutiti mast, jaja, 50 g šećera, C Vanilin šećer i mleko.

Postepeno dodavati brašno sa C Praškom za pecivo, pa zamesiti testo. Ostaviti ga da se ohladi.

Desetak minuta kuvati rendane jabuke sa 150 g šećera i cimetom.

Dodati C Griz, pa kuvati uz mešanje još kratko.

Rastanjiti pola testa i preko naneti fil, pa zatim i drugi deo testa.

Peći na 170-180 stepeni oko 40 minuta.

Posuti C Šećerom u prahu pre serviranja.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept