burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Lenja pita sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

2 šolje brašna (šolje su od 2 dl)

2 šolje C Šećera u prahu + za posipanje

2 šolje C Pšeničnog griza 

1+1 kesica C Vanilin šećera           

1 kesica C Praška za pecivo   

125 g margarina (može i posni)

2 tegle domaćeg džema od jabuka bez šećera (mogu i sveže ili zamrznute)

4 kašike seckanih oraha

cimet po ukusu

Lenja pita sa jabukama

Koraci pripreme

U dublji sud stavite brašno, pšenični griz, šećer u prahu, 1 C vanilin šećer i C prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte.

Margarin istopite. Uzeti manji okrugli kalup i obložite papirom za pečenje. Papir podmažite sa par kašika margarina.

Sada, koristeći istu šolju, na dno kalupa sipajte 2 šolje smese i ravnomerno rasporedite. Nanesite pažljivo džem od jabuka, 1 teglu.  Pospite orasima.

Opet sipajte 2 šolje smese i jabuke iz druge tegle kao i orahe. Odozgo sipajte ostatak smese i lepo rasporedite po celom kolaču.

Preko kašikom sipajte otopljen margarin i rasporedite po vrhu kolača. Na kraju pospite jednom kesicom C vanilin šećera i cimetom.

Uključite rernu da se zagreje na 180 C sa ventilatorom i stavite da se kolač peče. 
 
Kada lepo porumeni i uhvati koricu negde oko 40 minuta, kolač je gotov.

Izvadite ga iz rerne, pokrijte i ostavite da se ohladi. Kolač izvadite zajedno sa papirom za pečenje iz kalupa. 

Isecite na kocke, pospite C šećerom u prahu i poslužite.

Kolač je najbolji kada se ohladi do kraja i ako je napravljen dan ranije.

Naši proizvodi

Lenja pita sa jabukama

Koraci pripreme

U dublji sud stavite brašno, pšenični griz, šećer u prahu, 1 C vanilin šećer i C prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte.

Margarin istopite. Uzeti manji okrugli kalup i obložite papirom za pečenje. Papir podmažite sa par kašika margarina.

Sada, koristeći istu šolju, na dno kalupa sipajte 2 šolje smese i ravnomerno rasporedite. Nanesite pažljivo džem od jabuka, 1 teglu.  Pospite orasima.

Opet sipajte 2 šolje smese i jabuke iz druge tegle kao i orahe. Odozgo sipajte ostatak smese i lepo rasporedite po celom kolaču.

Preko kašikom sipajte otopljen margarin i rasporedite po vrhu kolača. Na kraju pospite jednom kesicom C vanilin šećera i cimetom.

Uključite rernu da se zagreje na 180 C sa ventilatorom i stavite da se kolač peče. 
 
Kada lepo porumeni i uhvati koricu negde oko 40 minuta, kolač je gotov.

Izvadite ga iz rerne, pokrijte i ostavite da se ohladi. Kolač izvadite zajedno sa papirom za pečenje iz kalupa. 

Isecite na kocke, pospite C šećerom u prahu i poslužite.

Kolač je najbolji kada se ohladi do kraja i ako je napravljen dan ranije.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept