0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
250 g masti
250 g šećera
3 jaja
750 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
1,5 kg jabuka
1 kesica C vanilin šećera
100 g C šećera u prahu
Jabuke izrendati, dodati 2 kašike šećera i 1 kesicu C vanilin šećera i staviti da se dinstaju.
Posle desetak minuta jabuke skloniti da se malo prohlade.
Umutiti mast sa šećerom, dodati jaja, brašno, 1 kesicu C praška za pecivo i umesiti testo.
Testo podeliti na dva dela, prvi deo razvući u podmazanoj tepsiji, rasporediti oceđene jabuke, preko jabuka izrendati drugi deo testa.
Pečenu pitu posuti C šećerom u prahu.
Jabuke izrendati, dodati 2 kašike šećera i 1 kesicu C vanilin šećera i staviti da se dinstaju.
Posle desetak minuta jabuke skloniti da se malo prohlade.
Umutiti mast sa šećerom, dodati jaja, brašno, 1 kesicu C praška za pecivo i umesiti testo.
Testo podeliti na dva dela, prvi deo razvući u podmazanoj tepsiji, rasporediti oceđene jabuke, preko jabuka izrendati drugi deo testa.
Pečenu pitu posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.