0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6 osoba
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6 osoba
4 jaja
2 čaše (od jogurta, 200 ml) šećera
1 nepuna čaša ulja
1 čaša jogurta (ili kisele vode)
3 čaše brašna (tip 400)
1 C prašak za pecivo
3 C vanilin šećera
C šećer u prahu za dekoraciju
4-5 srednjih jabuka
Mikserom umutiti 4 cela jaja sa šećerom, dodati ulje i jogurt.
Kada se sjedine lagano (mikser na najmanju brzinu) dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.
Polovinu testa izlitu u tepsiju (20x30) i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Dok se prva kora peče, jabuke oljuštiti i izrendati. Kada je prva kora blago pečena (tek da počne da rumeni, ne više od desetak minuta, zavisi od rerne) izvaditi pleh i na polupečenoj kori rasporediti izendane jabuke pa preko njih preliti ostatak testa. Potrebno je još dvadesetak minuta da se pita potpuno ispeče.
Ukoliko nemate jabuke umesto njih se mogu staviti kruške, višnje ili neko drugo bobičasto voće.
Kad je pita pečena dovoljno je posuti preko nje C šećer u prahu i ona će biti savršena.
Mikserom umutiti 4 cela jaja sa šećerom, dodati ulje i jogurt.
Kada se sjedine lagano (mikser na najmanju brzinu) dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.
Polovinu testa izlitu u tepsiju (20x30) i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Dok se prva kora peče, jabuke oljuštiti i izrendati. Kada je prva kora blago pečena (tek da počne da rumeni, ne više od desetak minuta, zavisi od rerne) izvaditi pleh i na polupečenoj kori rasporediti izendane jabuke pa preko njih preliti ostatak testa. Potrebno je još dvadesetak minuta da se pita potpuno ispeče.
Ukoliko nemate jabuke umesto njih se mogu staviti kruške, višnje ili neko drugo bobičasto voće.
Kad je pita pečena dovoljno je posuti preko nje C šećer u prahu i ona će biti savršena.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.