burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6 osoba

Lenja pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6 osoba

Sastojci

4 jaja

2 čaše (od jogurta, 200 ml) šećera

1 nepuna čaša ulja

1 čaša jogurta (ili kisele vode)

3 čaše brašna (tip 400)

1 C prašak za pecivo

3 C vanilin šećera

C šećer u prahu za dekoraciju

4-5 srednjih jabuka

Lenja pita

Koraci pripreme

Mikserom umutiti 4 cela jaja sa šećerom, dodati ulje i jogurt.

Kada se sjedine lagano (mikser na najmanju brzinu) dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Polovinu testa izlitu u tepsiju (20x30) i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Dok se prva kora peče, jabuke oljuštiti i izrendati. Kada je prva kora blago pečena (tek da počne da rumeni, ne više od desetak minuta, zavisi od rerne) izvaditi pleh i na polupečenoj kori rasporediti izendane jabuke pa preko njih preliti ostatak testa. Potrebno je još dvadesetak minuta da se pita potpuno ispeče.

Ukoliko nemate jabuke umesto njih se mogu staviti kruške, višnje ili neko drugo bobičasto voće.

Kad je pita pečena dovoljno je posuti preko nje C šećer u prahu i ona će biti savršena.

Naši proizvodi

Lenja pita

Koraci pripreme

Mikserom umutiti 4 cela jaja sa šećerom, dodati ulje i jogurt.

Kada se sjedine lagano (mikser na najmanju brzinu) dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Polovinu testa izlitu u tepsiju (20x30) i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Dok se prva kora peče, jabuke oljuštiti i izrendati. Kada je prva kora blago pečena (tek da počne da rumeni, ne više od desetak minuta, zavisi od rerne) izvaditi pleh i na polupečenoj kori rasporediti izendane jabuke pa preko njih preliti ostatak testa. Potrebno je još dvadesetak minuta da se pita potpuno ispeče.

Ukoliko nemate jabuke umesto njih se mogu staviti kruške, višnje ili neko drugo bobičasto voće.

Kad je pita pečena dovoljno je posuti preko nje C šećer u prahu i ona će biti savršena.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept