burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 20 parčeta

Ledene kocke sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 20 parčeta

Sastojci

6 jaja

150 g šećera

300 g brašna

1 C prašak za pecivo

250 g margarina

100 ml mleka

3 kašike C kakaoa

500 g višanja bez koštica

Fil

750 ml mleka

2 C pudinga s ukusom slatke pavlake

2 C vanilin šećera

125 g putera

2 kašike C šećera u prahu

Glazura

200 g čokolade

4 kašike ulja

Ledene kocke sa višnjama

Koraci pripreme

Odvojite belanca od žumanca. Belanca umutite u čvrst sneg.

Umutite puter sa šećerom, pa dodajte žumanca i sve lepo sjedinite.

Dodajte brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo, umutite, a na kraju varjačom umešajte sneg od belanaca.

Smesu sipajte u podmazan pleh, a preko nje višnje. Pecite na 180 stepeni oko pola sata.

Skuvajte puding sa šećerom, a zatim dodajte vanilin šećer, pa dodajte puter umućen sa šećerom i sve dobro sjedinite.

Filom premažite kore kada budu ohlađene.

Kolač prelijte glazurom od čokolade ili možete prelivom od prokuvanih višanja i šećera.

Ostaviti da se ohladi i stegne pa iseći kocke.

Naši proizvodi

Ledene kocke sa višnjama

Koraci pripreme

Odvojite belanca od žumanca. Belanca umutite u čvrst sneg.

Umutite puter sa šećerom, pa dodajte žumanca i sve lepo sjedinite.

Dodajte brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo, umutite, a na kraju varjačom umešajte sneg od belanaca.

Smesu sipajte u podmazan pleh, a preko nje višnje. Pecite na 180 stepeni oko pola sata.

Skuvajte puding sa šećerom, a zatim dodajte vanilin šećer, pa dodajte puter umućen sa šećerom i sve dobro sjedinite.

Filom premažite kore kada budu ohlađene.

Kolač prelijte glazurom od čokolade ili možete prelivom od prokuvanih višanja i šećera.

Ostaviti da se ohladi i stegne pa iseći kocke.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept