burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40-50 komada

Ledene kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40-50 komada

Sastojci

Kora:

6 jaja

6 kašika kristal šećera

6 kašika belog pšeničnog brašna

6 kašika mlevenih oraha

3 kašike ulja

3 rebra rendane čokolade

1 C prašak za pecivo

Sirup:

500 ml vode

250 g kristal šećera

Fil:

500 ml mleka

9 kašika belog pšeničnog brašna

4 kašike C čvrstina

250 g margarina

250 g C šećera u prahu

4 C vanilin šećera

Glazura:

3 kašike ulja

3 kašike mleka

3 rebra čokolade za kuvanje

Ledene kocke

Koraci pripreme

Priprema (kora):
Izlomite jaja u dublju posudu i umutite sa šećerom. Dodati brašno, orahe, ulje, čokoladu i C prašak za pecivo i sjediniti u glatku smesu.

Pripremiti pleh pravougaonog oblika 25x35, obložiti ga papirom za pečenje i izliti smesu za koru. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200"C nekih 30 minuta otprilike.

Pečenu koru izvaditi iz tepsije i ostaviti zajedno sa papirom da se ohladi. Skinuti papir sa hladne kore i vratiti je u isti pleh u kojem se pekla.

Sirup:
Sada stavite vodu i šećer za sirup da prokuva i prelijte koru. Za vreme dok kora upije sirup napravite krem.

Krem (fil):
Od količine mleka za krem odvojite 9 kašika i 4 kasike C čvrstina i razmutite brašno i stavite da se kuva na slabijoj temperaturi uz stalno mešanje žicom da se ne bi zgrudvalo.

Krem je gotov kada se masa odvaja od posude u jednom komadu.

Posebno umutite margarin sa šećerom i C vanilin šećerom i u ohlađeni krem dodajte i umutite da se dobije fini beli krem. Krem nanesite preko kore i poravnajte.

Pripremite glazuru tako što ulje i mleko stavite da provri, dodajte čokoladu i kada se otopi i sve lepo sjedini i prelijte preko krema.

Naši proizvodi

Ledene kocke

Koraci pripreme

Priprema (kora):
Izlomite jaja u dublju posudu i umutite sa šećerom. Dodati brašno, orahe, ulje, čokoladu i C prašak za pecivo i sjediniti u glatku smesu.

Pripremiti pleh pravougaonog oblika 25x35, obložiti ga papirom za pečenje i izliti smesu za koru. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200"C nekih 30 minuta otprilike.

Pečenu koru izvaditi iz tepsije i ostaviti zajedno sa papirom da se ohladi. Skinuti papir sa hladne kore i vratiti je u isti pleh u kojem se pekla.

Sirup:
Sada stavite vodu i šećer za sirup da prokuva i prelijte koru. Za vreme dok kora upije sirup napravite krem.

Krem (fil):
Od količine mleka za krem odvojite 9 kašika i 4 kasike C čvrstina i razmutite brašno i stavite da se kuva na slabijoj temperaturi uz stalno mešanje žicom da se ne bi zgrudvalo.

Krem je gotov kada se masa odvaja od posude u jednom komadu.

Posebno umutite margarin sa šećerom i C vanilin šećerom i u ohlađeni krem dodajte i umutite da se dobije fini beli krem. Krem nanesite preko kore i poravnajte.

Pripremite glazuru tako što ulje i mleko stavite da provri, dodajte čokoladu i kada se otopi i sve lepo sjedini i prelijte preko krema.

Autor

Milovan

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept