burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Ledene jagoda kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Za koru:

7 belanaca

7 kašika šećera

7 kašika brašna

C prašak za pecivo

150 ml mleka

Žuti krem:

600 ml mleka

1 C vanilin šećer

7 žumanaca

7 kašika šećera

7 kašika C čvrstina

1/2 margarina

2 kašike C šećera u prahu

Roze krem:

2 C pudinga od jagode

8 kašika šećera

1/2 l mleka

1/2 margarina

2 kašike C šećera u prahu

1/2 kg jagoda

1 kašika šećera

sok od jagoda

C puding od vanile

1 kašika šećera

2 C šlaga

Ledene jagoda kocke

Koraci pripreme

Kora:
Belanca čvrsto ulupati, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se ne otopi, dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pažljivo izmešati varjačom i izliti u pleh obložen papirom za pečenje.

Peći na 200° dok ne porumeni. Vruću koru preliti sa 150 ml vrelog mleka.

Žuti krem:
Žumanca, šećer, C čvrstin i C vanilin šećer pomešati u šerpi, razmotriti delom od 600 ml mleka, a ostalo zakuvati. Kuvanim mlekom preliti žumanca i nastaviti kuvanje dok se ne zgusne.

Margarin pomešati sa C šećerom u prahu, dodavati kašiku po kašiku hladnog krema i dobro umutiti mikserom.

Rozi krem:
Puding skuvati u mleku po uputstvu na kesici i hladan pomešati sa margarinom, kao i prethodni krem.

Jagode posuti šećerom i ostaviti da puste sok. Sok zakuvati i u njega ukuvati puding razmućen sa malo soka.

Šlag umutiti sa kiselom vodom.

Na koru rasporediti žuti krem, preko njega sečene jagode, pa rozi krem. Preko kolača preliti masu od soka i pudinga.

Pomoću dresir kese (ili obične kese kojoj je odsečen vrh) istisnuti 30 ružica od šlaga za 30 porcija.

Naši proizvodi

Ledene jagoda kocke

Koraci pripreme

Kora:
Belanca čvrsto ulupati, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se ne otopi, dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pažljivo izmešati varjačom i izliti u pleh obložen papirom za pečenje.

Peći na 200° dok ne porumeni. Vruću koru preliti sa 150 ml vrelog mleka.

Žuti krem:
Žumanca, šećer, C čvrstin i C vanilin šećer pomešati u šerpi, razmotriti delom od 600 ml mleka, a ostalo zakuvati. Kuvanim mlekom preliti žumanca i nastaviti kuvanje dok se ne zgusne.

Margarin pomešati sa C šećerom u prahu, dodavati kašiku po kašiku hladnog krema i dobro umutiti mikserom.

Rozi krem:
Puding skuvati u mleku po uputstvu na kesici i hladan pomešati sa margarinom, kao i prethodni krem.

Jagode posuti šećerom i ostaviti da puste sok. Sok zakuvati i u njega ukuvati puding razmućen sa malo soka.

Šlag umutiti sa kiselom vodom.

Na koru rasporediti žuti krem, preko njega sečene jagode, pa rozi krem. Preko kolača preliti masu od soka i pudinga.

Pomoću dresir kese (ili obične kese kojoj je odsečen vrh) istisnuti 30 ružica od šlaga za 30 porcija.

Autor

Biljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept