0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
6
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
6
150 g mleveni keks
60 g puter
30 g grubo mleveni pečeni lešnik
1 kašika mleko
400 g kisela pavlaka
4 kašika hladne vode
100 g džem od šumskog voća
36 komad svežih borovnica
Pripremite ove osvežavajuće voćne mini čizkejk kolače u papirnim korpicama. Savršene su za posluženje gostima ili kao slatko osveženje. Kombinacija ukusa je sjajna, probajte!
U činiji sjedinite mleveni keks, vanilin šećer i lešnike.
Dodajte otopljeni puter i (po potrebi) kašiku mleka ili soka. Mešajte dok ne dobijete vlažnu, zrnastu smesu.
U svaku papirnu korpicu stavite po 1 ravnu kašiku smese i dobro je utisnite kašičicom.
Stavite u frižider da se podloga stegne dok pripremate krem.
Od ove količine dobija se 12 mini čizkejka u plehu za mafine.
U čaši pomešajte želatin sa 4 kašike hladne vode. Ostavite da nabubri 10 minuta.
U međuvremenu u činiji pomešajte pavlaku i šećer u prahu.
Lagano zagrejte želatin dok se potpuno ne otopi (ne sme da provri!).
U tankom mlazu dodajte otopljeni želatin u pavlaku, stalno mešajući.
Sipajte krem preko podloga. Poravnajte površinu i ostavite kolače u frižider da se stegnu najmanje 6 sati, idealno preko noći.
Na svaki mini cheesecake stavite po 1 kašičicu džema.
Dodajte po 3 borovnice na vrh.
Pospite šećerom u prahu po želji.
Uživajte!
Pripremite ove osvežavajuće voćne mini čizkejk kolače u papirnim korpicama. Savršene su za posluženje gostima ili kao slatko osveženje. Kombinacija ukusa je sjajna, probajte!
U činiji sjedinite mleveni keks, vanilin šećer i lešnike.
Dodajte otopljeni puter i (po potrebi) kašiku mleka ili soka. Mešajte dok ne dobijete vlažnu, zrnastu smesu.
U svaku papirnu korpicu stavite po 1 ravnu kašiku smese i dobro je utisnite kašičicom.
Stavite u frižider da se podloga stegne dok pripremate krem.
Od ove količine dobija se 12 mini čizkejka u plehu za mafine.
U čaši pomešajte želatin sa 4 kašike hladne vode. Ostavite da nabubri 10 minuta.
U međuvremenu u činiji pomešajte pavlaku i šećer u prahu.
Lagano zagrejte želatin dok se potpuno ne otopi (ne sme da provri!).
U tankom mlazu dodajte otopljeni želatin u pavlaku, stalno mešajući.
Sipajte krem preko podloga. Poravnajte površinu i ostavite kolače u frižider da se stegnu najmanje 6 sati, idealno preko noći.
Na svaki mini cheesecake stavite po 1 kašičicu džema.
Dodajte po 3 borovnice na vrh.
Pospite šećerom u prahu po želji.
Uživajte!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.