burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija6

Lagane mini cheesecakes sa šumskim voćem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
6

Sastojci

Podloga

150 g mleveni keks

60 g puter

30 g grubo mleveni pečeni lešnik

1 kesica C Vanilin šećer

1 kašika mleko

Krem

400 g kisela pavlaka

2 kašika C Šećer u prahu

1 kesica C Želatin

4 kašika hladne vode

Dekoracija

100 g džem od šumskog voća

36 komad svežih borovnica

. malo C Šećer u prahu

Lagane mini cheesecakes sa šumskim voćem

Pripremite ove osvežavajuće voćne mini čizkejk kolače u papirnim korpicama. Savršene su za posluženje gostima ili kao slatko osveženje. Kombinacija ukusa je sjajna, probajte!

Koraci pripreme

Pripremite podlogu

U činiji sjedinite mleveni keks, vanilin šećer i lešnike.

Dodajte otopljeni puter i (po potrebi) kašiku mleka ili soka. Mešajte dok ne dobijete vlažnu, zrnastu smesu.

U svaku papirnu korpicu stavite po 1 ravnu kašiku smese i dobro je utisnite kašičicom.

Stavite u frižider da se podloga stegne dok pripremate krem.

Od ove količine dobija se 12 mini čizkejka u plehu za mafine.

Napravite krem

U čaši pomešajte želatin sa 4 kašike hladne vode. Ostavite da nabubri 10 minuta.

U međuvremenu u činiji pomešajte pavlaku i šećer u prahu.

Lagano zagrejte želatin dok se potpuno ne otopi (ne sme da provri!).

U tankom mlazu dodajte otopljeni želatin u pavlaku, stalno mešajući.

Sipajte krem preko podloga. Poravnajte površinu i ostavite kolače u frižider da se stegnu najmanje 6 sati, idealno preko noći.

Dekorišite pred služenje

Na svaki mini cheesecake stavite po 1 kašičicu džema.

Dodajte po 3 borovnice na vrh.

Pospite šećerom u prahu po želji.

Uživajte!

Naši proizvodi

Lagane mini cheesecakes sa šumskim voćem

Pripremite ove osvežavajuće voćne mini čizkejk kolače u papirnim korpicama. Savršene su za posluženje gostima ili kao slatko osveženje. Kombinacija ukusa je sjajna, probajte!

Koraci pripreme

Pripremite podlogu

U činiji sjedinite mleveni keks, vanilin šećer i lešnike.

Dodajte otopljeni puter i (po potrebi) kašiku mleka ili soka. Mešajte dok ne dobijete vlažnu, zrnastu smesu.

U svaku papirnu korpicu stavite po 1 ravnu kašiku smese i dobro je utisnite kašičicom.

Stavite u frižider da se podloga stegne dok pripremate krem.

Od ove količine dobija se 12 mini čizkejka u plehu za mafine.

Napravite krem

U čaši pomešajte želatin sa 4 kašike hladne vode. Ostavite da nabubri 10 minuta.

U međuvremenu u činiji pomešajte pavlaku i šećer u prahu.

Lagano zagrejte želatin dok se potpuno ne otopi (ne sme da provri!).

U tankom mlazu dodajte otopljeni želatin u pavlaku, stalno mešajući.

Sipajte krem preko podloga. Poravnajte površinu i ostavite kolače u frižider da se stegnu najmanje 6 sati, idealno preko noći.

Dekorišite pred služenje

Na svaki mini cheesecake stavite po 1 kašičicu džema.

Dodajte po 3 borovnice na vrh.

Pospite šećerom u prahu po želji.

Uživajte!

Autor

Mila Trencic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept