burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Krem kocke sa višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Za crni fil:

1 C Puding sa ukusom čokolade

170 ml mleka

200 ml slatke pavlake

2 kašike šećera

100 g crne čokolade

Za beli fil:

1 C Puding sa ukusom slatke pavlake

170 ml mleka

200 ml slatke pavlake

2 kašike šećera

100 g bele čokolade za kuvanje

1 kesica C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 75g

150 ml mleka iz frižidera

po ukusu 1 kašiku C Šećer u prahu

I još:

300 g plazma keksa u komadu

malo rendane bele čokolade

malo Mix Dekoracija

oko 150 g višanja (svežih ili iz zamrzivača)

Krem kocke sa višnjama

Koraci pripreme

U kalup ili posudu u kojoj ste planirali da pravite kolač, poređajte plazma keks, umočen u malo hladnog mleka.

Za crni fil razmutiti, u oko 70 ml mleka C puding od crne čokolade, u šerpu staviti preostalo mleko, slatku pavlaku i šećer da provri. Kada provri, skinuti sa ringle, umešati rastvoreni puding, vratiti kratko na ringlu da se zgusne i ponovo provri.

Odmah nakon toga skinuti sa ringle i umešati crnu čokoladu koju ste prethodno rasparčali na sitnije komade. Odmah rasporediti vruć fil preko keksa.

Rasporediti polovinu višanja, koje ste prethodno planirali za kolač, treba ih blago utisnuti u fil. Preko toga naređati još jedan sloj od keksa potopljenih kratko u mleko, takođe malo pritisnuti.

Pripremiti beli fil na isti način kao crni samo sa belom čokoladom, pa ga rasporediti preko keksa, utisnuti preostale višnje i staviti u frižider da se ohladi.

Za to vreme pripremite šlag. Odmeriti 150 ml hladnog mleka (iz frižidera), sipati u odgovarajuću dublju posudu i dodati 75 g C šlaga. Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta. Ako želite slađi šlag dodajte C šećer u prahu po ukusu.

Zatim šlag rasporediti preko kolača, ukrasiti po želji.

Ja sam dodala rendane bele čokolade i Dr. Oetker Noćno nebo Mix Dekoracija.

Naši proizvodi

Krem kocke sa višnjama

Koraci pripreme

U kalup ili posudu u kojoj ste planirali da pravite kolač, poređajte plazma keks, umočen u malo hladnog mleka.

Za crni fil razmutiti, u oko 70 ml mleka C puding od crne čokolade, u šerpu staviti preostalo mleko, slatku pavlaku i šećer da provri. Kada provri, skinuti sa ringle, umešati rastvoreni puding, vratiti kratko na ringlu da se zgusne i ponovo provri.

Odmah nakon toga skinuti sa ringle i umešati crnu čokoladu koju ste prethodno rasparčali na sitnije komade. Odmah rasporediti vruć fil preko keksa.

Rasporediti polovinu višanja, koje ste prethodno planirali za kolač, treba ih blago utisnuti u fil. Preko toga naređati još jedan sloj od keksa potopljenih kratko u mleko, takođe malo pritisnuti.

Pripremiti beli fil na isti način kao crni samo sa belom čokoladom, pa ga rasporediti preko keksa, utisnuti preostale višnje i staviti u frižider da se ohladi.

Za to vreme pripremite šlag. Odmeriti 150 ml hladnog mleka (iz frižidera), sipati u odgovarajuću dublju posudu i dodati 75 g C šlaga. Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta. Ako želite slađi šlag dodajte C šećer u prahu po ukusu.

Zatim šlag rasporediti preko kolača, ukrasiti po želji.

Ja sam dodala rendane bele čokolade i Dr. Oetker Noćno nebo Mix Dekoracija.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept