0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
2 jaja
1,5 šolja (od 2,5 dl) šećera
1 rum šećer
1,5 šolja brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
1 šolja jogurta
2 kašike ulja
1 šolja suvih šljiva
1 šolja suvih smokava
1 šolja suvih kajsija
1/2 šolje kandiranog voća
1 šolja seckanih oraha
1 kašičica rendane limunove korice
1 kašičica rendane korice pomorandže
malo C šećera u prahu
Jaja penasto umutiti sa šećerima, pa dodati jogurt i ulje, kratko mutiti.
Staviti brašno pomešano sa C praškom za pecivo, koricama citrusa, a onda lagano špatulom izmešati i dodati naseckano suvo voće, prethodno posuto brašnom i višak otresti.
Dobijenu smesu izliti u prethodno nauljen i pobrašnjen kalup i peći na 180 stepeni 50-60 minuta, proveriti čačkalicom.
Prohladiti, izvaditi iz kalupa i posuti C šećerom u prahu.
Najbolje je sačekati da se kolač potpuno ohladi, pa rezati na šnite - ako imate strpljenja, a najbolji je iseći ga sledećeg dana.
Jaja penasto umutiti sa šećerima, pa dodati jogurt i ulje, kratko mutiti.
Staviti brašno pomešano sa C praškom za pecivo, koricama citrusa, a onda lagano špatulom izmešati i dodati naseckano suvo voće, prethodno posuto brašnom i višak otresti.
Dobijenu smesu izliti u prethodno nauljen i pobrašnjen kalup i peći na 180 stepeni 50-60 minuta, proveriti čačkalicom.
Prohladiti, izvaditi iz kalupa i posuti C šećerom u prahu.
Najbolje je sačekati da se kolač potpuno ohladi, pa rezati na šnite - ako imate strpljenja, a najbolji je iseći ga sledećeg dana.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.