burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija16

Kolač sa šljivama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
16

Sastojci

Testo:

250 g brašna

5 g C Prašak za pecivo

100 g šećera

100 g maslaca

1 kesica C Vanilin šećer

1 jaje

Fil:

1 kesica C Puding sa ukusom vanilina

400 ml mleka

50 g šećera

200 g kisele pavlake

Dodatno:

400 g šljiva

10 g šećera

20 g C Šećer u prahu

Kolač sa šljivama

Prhka kora, kremasti fil i kiselkaste šljive čine savršen spoj ukusa. 👌

Koraci pripreme

Način pripreme:

Pomešati brašno, prašak za pecivo, šećer, otopljen maslac, vanilin šećer i jedno jaje, pa sve dobro mešati, a potom umesiti rukama.

Za gornju koru iseći 1/3 testa, saviti u prijanjajuću foliju i staviti u zamrzivač. Za donju koru ostatak testa staviti između 2 pek papira prethodno obeležena dimenzijama suda i razvući oklagijom. Uz pomoć oklagije prebaciti u sud za pečenje i dodatno oblikovati. Sud prethodno podmazati uljem i posuti brašnom.

Za fil kuvati 300 ml mleka i šećer do vrenja. Mešati puding sa 100 ml hladnog mleka, pa sve uliti u šerpicu i mešati dok se puding ne zgusne. Odmah u vruće dodati kiselu pavlaku, brzo mešati kako bi se lepo sjedinilo i izliti preko kore. Preko fila rasporediti iseckane šljive, blago ih pritisnuti kako bi se spojile sa filom i posuti ih šećerom. Preko šljiva rendati onaj odvojeni komad testa iz zamrzivača i staviti kolač da se peče 50 minuta na 180 C.

Ohlađeni kolač seći na kocke i posuti šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Kolač sa šljivama

Prhka kora, kremasti fil i kiselkaste šljive čine savršen spoj ukusa. 👌

Koraci pripreme

Način pripreme:

Pomešati brašno, prašak za pecivo, šećer, otopljen maslac, vanilin šećer i jedno jaje, pa sve dobro mešati, a potom umesiti rukama.

Za gornju koru iseći 1/3 testa, saviti u prijanjajuću foliju i staviti u zamrzivač. Za donju koru ostatak testa staviti između 2 pek papira prethodno obeležena dimenzijama suda i razvući oklagijom. Uz pomoć oklagije prebaciti u sud za pečenje i dodatno oblikovati. Sud prethodno podmazati uljem i posuti brašnom.

Za fil kuvati 300 ml mleka i šećer do vrenja. Mešati puding sa 100 ml hladnog mleka, pa sve uliti u šerpicu i mešati dok se puding ne zgusne. Odmah u vruće dodati kiselu pavlaku, brzo mešati kako bi se lepo sjedinilo i izliti preko kore. Preko fila rasporediti iseckane šljive, blago ih pritisnuti kako bi se spojile sa filom i posuti ih šećerom. Preko šljiva rendati onaj odvojeni komad testa iz zamrzivača i staviti kolač da se peče 50 minuta na 180 C.

Ohlađeni kolač seći na kocke i posuti šećerom u prahu.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept