0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
16
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
16
250 g brašna
100 g šećera
100 g maslaca
1 jaje
1 kesica C Puding sa ukusom vanilina
400 ml mleka
50 g šećera
200 g kisele pavlake
400 g šljiva
10 g šećera
Prhka kora, kremasti fil i kiselkaste šljive čine savršen spoj ukusa. 👌
Pomešati brašno, prašak za pecivo, šećer, otopljen maslac, vanilin šećer i jedno jaje, pa sve dobro mešati, a potom umesiti rukama.
Za gornju koru iseći 1/3 testa, saviti u prijanjajuću foliju i staviti u zamrzivač. Za donju koru ostatak testa staviti između 2 pek papira prethodno obeležena dimenzijama suda i razvući oklagijom. Uz pomoć oklagije prebaciti u sud za pečenje i dodatno oblikovati. Sud prethodno podmazati uljem i posuti brašnom.
Za fil kuvati 300 ml mleka i šećer do vrenja. Mešati puding sa 100 ml hladnog mleka, pa sve uliti u šerpicu i mešati dok se puding ne zgusne. Odmah u vruće dodati kiselu pavlaku, brzo mešati kako bi se lepo sjedinilo i izliti preko kore. Preko fila rasporediti iseckane šljive, blago ih pritisnuti kako bi se spojile sa filom i posuti ih šećerom. Preko šljiva rendati onaj odvojeni komad testa iz zamrzivača i staviti kolač da se peče 50 minuta na 180 C.
Ohlađeni kolač seći na kocke i posuti šećerom u prahu.
Prhka kora, kremasti fil i kiselkaste šljive čine savršen spoj ukusa. 👌
Pomešati brašno, prašak za pecivo, šećer, otopljen maslac, vanilin šećer i jedno jaje, pa sve dobro mešati, a potom umesiti rukama.
Za gornju koru iseći 1/3 testa, saviti u prijanjajuću foliju i staviti u zamrzivač. Za donju koru ostatak testa staviti između 2 pek papira prethodno obeležena dimenzijama suda i razvući oklagijom. Uz pomoć oklagije prebaciti u sud za pečenje i dodatno oblikovati. Sud prethodno podmazati uljem i posuti brašnom.
Za fil kuvati 300 ml mleka i šećer do vrenja. Mešati puding sa 100 ml hladnog mleka, pa sve uliti u šerpicu i mešati dok se puding ne zgusne. Odmah u vruće dodati kiselu pavlaku, brzo mešati kako bi se lepo sjedinilo i izliti preko kore. Preko fila rasporediti iseckane šljive, blago ih pritisnuti kako bi se spojile sa filom i posuti ih šećerom. Preko šljiva rendati onaj odvojeni komad testa iz zamrzivača i staviti kolač da se peče 50 minuta na 180 C.
Ohlađeni kolač seći na kocke i posuti šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.