0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
100 g margarina
100 g tamne čokolade
120 g šećera
2 jajeta
30 g C kakaoa
70 g brašna
3 g C praška za pecivo
300 ml mleka
100 g šećera
150 g C kokosa
2 kašike brašna
2 kašike C mleka u prahu
100 g margarina
50 g C šećera u prahu
120 g čokolade za kuvanje
40 g margarina
Margarin i čokoladu izlomljenu na kocke stavite u šerpu, pa zagrevajte na srednjoj vatri dok se sve ne otopi i sjedini. Dodajte šećer i mešajte još 3-4 minuta dok se malo ne otopi, pa skinite šerpu sa vatre.
Dodajte jedno po jedno jaje i žicom dobro sjedinite. Na kraju dodajte C kakao, brašno i C prašak za pecivo pa još jednom žicom sve dobro izmešajte u glatku čokoladnu smesu bez grudvica.
Smesu preručite u pleh dimenzija 20x20 obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 12 minuta. Ostavite da se ohladi.
U šerpicu stavite veći deo mleka i šećer, a u ostatku mleka razmutite brašno. Zakuvajte u mleku uz mešanje žicom da se ne naprave grudvice. Sklonite sa šporeta, pa umešajte C kokos i ostavite da se ohladi.
Margarin umutite sa C mlekom u prahu i C šećerom u prahu, pa dodajite po malo fil od kokosa i sve sjedinite. Nafilujte koru.
Čokoladu istopite na pari sa margarinom, pa prelite preko kolača.
Ostaviti u frižider par sati da se stegne (najbolje preko noći), pa seći po želji.
Margarin i čokoladu izlomljenu na kocke stavite u šerpu, pa zagrevajte na srednjoj vatri dok se sve ne otopi i sjedini. Dodajte šećer i mešajte još 3-4 minuta dok se malo ne otopi, pa skinite šerpu sa vatre.
Dodajte jedno po jedno jaje i žicom dobro sjedinite. Na kraju dodajte C kakao, brašno i C prašak za pecivo pa još jednom žicom sve dobro izmešajte u glatku čokoladnu smesu bez grudvica.
Smesu preručite u pleh dimenzija 20x20 obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 12 minuta. Ostavite da se ohladi.
U šerpicu stavite veći deo mleka i šećer, a u ostatku mleka razmutite brašno. Zakuvajte u mleku uz mešanje žicom da se ne naprave grudvice. Sklonite sa šporeta, pa umešajte C kokos i ostavite da se ohladi.
Margarin umutite sa C mlekom u prahu i C šećerom u prahu, pa dodajite po malo fil od kokosa i sve sjedinite. Nafilujte koru.
Čokoladu istopite na pari sa margarinom, pa prelite preko kolača.
Ostaviti u frižider par sati da se stegne (najbolje preko noći), pa seći po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.