burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kokos štanglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za podlogu:

100 g margarina

100 g tamne čokolade

120 g šećera

2 jajeta

30 g C kakaoa

70 g brašna

3 g C praška za pecivo

Za kokos fil:

300 ml mleka

100 g šećera

150 g C kokosa

2 kašike brašna

2 kašike C mleka u prahu

100 g margarina

50 g C šećera u prahu

Za preliv:

120 g čokolade za kuvanje

40 g margarina

Kokos štanglice

Koraci pripreme

Margarin i čokoladu izlomljenu na kocke stavite u šerpu, pa zagrevajte na srednjoj vatri dok se sve ne otopi i sjedini. Dodajte šećer i mešajte još 3-4 minuta dok se malo ne otopi, pa skinite šerpu sa vatre.

Dodajte jedno po jedno jaje i žicom dobro sjedinite. Na kraju dodajte C kakao, brašno i C prašak za pecivo pa još jednom žicom sve dobro izmešajte u glatku čokoladnu smesu bez grudvica.

Smesu preručite u pleh dimenzija 20x20 obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 12 minuta. Ostavite da se ohladi.

U šerpicu stavite veći deo mleka i šećer, a u ostatku mleka razmutite brašno. Zakuvajte u mleku uz mešanje žicom da se ne naprave grudvice. Sklonite sa šporeta, pa umešajte C kokos i ostavite da se ohladi.

Margarin umutite sa C mlekom u prahu i C šećerom u prahu, pa dodajite po malo fil od kokosa i sve sjedinite. Nafilujte koru.

Čokoladu istopite na pari sa margarinom, pa prelite preko kolača.

Ostaviti u frižider par sati da se stegne (najbolje preko noći), pa seći po želji.

Naši proizvodi

Kokos štanglice

Koraci pripreme

Margarin i čokoladu izlomljenu na kocke stavite u šerpu, pa zagrevajte na srednjoj vatri dok se sve ne otopi i sjedini. Dodajte šećer i mešajte još 3-4 minuta dok se malo ne otopi, pa skinite šerpu sa vatre.

Dodajte jedno po jedno jaje i žicom dobro sjedinite. Na kraju dodajte C kakao, brašno i C prašak za pecivo pa još jednom žicom sve dobro izmešajte u glatku čokoladnu smesu bez grudvica.

Smesu preručite u pleh dimenzija 20x20 obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 12 minuta. Ostavite da se ohladi.

U šerpicu stavite veći deo mleka i šećer, a u ostatku mleka razmutite brašno. Zakuvajte u mleku uz mešanje žicom da se ne naprave grudvice. Sklonite sa šporeta, pa umešajte C kokos i ostavite da se ohladi.

Margarin umutite sa C mlekom u prahu i C šećerom u prahu, pa dodajite po malo fil od kokosa i sve sjedinite. Nafilujte koru.

Čokoladu istopite na pari sa margarinom, pa prelite preko kolača.

Ostaviti u frižider par sati da se stegne (najbolje preko noći), pa seći po želji.

Autor

Marijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept