0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
oko 60 komada
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
oko 60 komada
8 žumanaca
8 kašika mleka
2 kašike ulja
prstohvat soli
brašna po potrebi
1 l mleka
10 kašika šećera
2 C pudinga od slatke pavlake
3-4 kašike oštrog brašna
200 g margarina
100 g C krem šlaga od vanile
100 g C kokosovog brašna
C šećer u prahu za posipanje
Zamesiti malo gušće testo od datih sastojaka, da se ne lepi za prste.
Podeliti ga na 8 loptica, premazati svaku uljem, pokriti pvc folijom i pustiti da malo odstoji.
Lopticu testa razvući oklagijom na brašnom posutoj radnoj površini u pravougaoni oblik debljine 2 mm.
Sekačem iseći testo na 7-8 traka, zavisno od veličine kalupa ,motati na kalup i pržiti u plitkom ulju, na srednje jakoj temperaturi uz stalno okretanje da ne pregore.
Pržiti po 5-6 komada (radi lakše manipulacije) dok ne dobiju zlatno rumenu boju i vruće skidati sa kalupa.
Fil:
800 ml mleka staviti da provri sa šećerom, a 200 ml hladnog mleka pomešati sa C pudingom i brašnom i uz stalno mešanje dodati u vruće mleko.
Vratiti na šporet i ukuvati fil nekoliko minuta uz konstantno mešanje na nižoj temperaturi.
Kuvani fil prekriti pvc folijom da se ohladi, pa sastaviti sa umućenim C krem šlagom (po uputstvu) i margarinom.
Na kraju dodati i kokosovo brašno.
Pržene šamrolne puniti filom pomoću šprica i rebrastog nastavka.
Napunjene posuti C šećerom u prahu.
Zamesiti malo gušće testo od datih sastojaka, da se ne lepi za prste.
Podeliti ga na 8 loptica, premazati svaku uljem, pokriti pvc folijom i pustiti da malo odstoji.
Lopticu testa razvući oklagijom na brašnom posutoj radnoj površini u pravougaoni oblik debljine 2 mm.
Sekačem iseći testo na 7-8 traka, zavisno od veličine kalupa ,motati na kalup i pržiti u plitkom ulju, na srednje jakoj temperaturi uz stalno okretanje da ne pregore.
Pržiti po 5-6 komada (radi lakše manipulacije) dok ne dobiju zlatno rumenu boju i vruće skidati sa kalupa.
Fil:
800 ml mleka staviti da provri sa šećerom, a 200 ml hladnog mleka pomešati sa C pudingom i brašnom i uz stalno mešanje dodati u vruće mleko.
Vratiti na šporet i ukuvati fil nekoliko minuta uz konstantno mešanje na nižoj temperaturi.
Kuvani fil prekriti pvc folijom da se ohladi, pa sastaviti sa umućenim C krem šlagom (po uputstvu) i margarinom.
Na kraju dodati i kokosovo brašno.
Pržene šamrolne puniti filom pomoću šprica i rebrastog nastavka.
Napunjene posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.