burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 60 komada

Kokos šamrolne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 60 komada

Sastojci

Testo:

8 žumanaca

8 kašika mleka

2 kašike ulja

prstohvat soli

brašna po potrebi

Fil:

1 l mleka

10 kašika šećera

2 C pudinga od slatke pavlake

3-4 kašike oštrog brašna

200 g margarina

100 g C krem šlaga od vanile

100 g C kokosovog brašna

C šećer u prahu za posipanje

Kokos šamrolne

Koraci pripreme

Zamesiti malo gušće testo od datih sastojaka, da se ne lepi za prste.

Podeliti ga na 8 loptica, premazati svaku uljem, pokriti pvc folijom i pustiti da malo odstoji.

Lopticu testa razvući oklagijom na brašnom posutoj radnoj površini u pravougaoni oblik debljine 2 mm.

Sekačem iseći testo na 7-8 traka, zavisno od veličine kalupa ,motati na kalup i pržiti u plitkom ulju, na srednje jakoj temperaturi uz stalno okretanje da ne pregore.

Pržiti po 5-6 komada (radi lakše manipulacije) dok ne dobiju zlatno rumenu boju i vruće skidati sa kalupa.

Fil:
800 ml mleka staviti da provri sa šećerom, a 200 ml hladnog mleka pomešati sa C pudingom i brašnom i uz stalno mešanje dodati u vruće mleko.

Vratiti na šporet i ukuvati fil nekoliko minuta uz konstantno mešanje na nižoj temperaturi.

Kuvani fil prekriti pvc folijom da se ohladi, pa sastaviti sa umućenim C krem šlagom (po uputstvu) i margarinom.

Na kraju dodati i kokosovo brašno.

Pržene šamrolne puniti filom pomoću šprica i rebrastog nastavka.

Napunjene posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Kokos šamrolne

Koraci pripreme

Zamesiti malo gušće testo od datih sastojaka, da se ne lepi za prste.

Podeliti ga na 8 loptica, premazati svaku uljem, pokriti pvc folijom i pustiti da malo odstoji.

Lopticu testa razvući oklagijom na brašnom posutoj radnoj površini u pravougaoni oblik debljine 2 mm.

Sekačem iseći testo na 7-8 traka, zavisno od veličine kalupa ,motati na kalup i pržiti u plitkom ulju, na srednje jakoj temperaturi uz stalno okretanje da ne pregore.

Pržiti po 5-6 komada (radi lakše manipulacije) dok ne dobiju zlatno rumenu boju i vruće skidati sa kalupa.

Fil:
800 ml mleka staviti da provri sa šećerom, a 200 ml hladnog mleka pomešati sa C pudingom i brašnom i uz stalno mešanje dodati u vruće mleko.

Vratiti na šporet i ukuvati fil nekoliko minuta uz konstantno mešanje na nižoj temperaturi.

Kuvani fil prekriti pvc folijom da se ohladi, pa sastaviti sa umućenim C krem šlagom (po uputstvu) i margarinom.

Na kraju dodati i kokosovo brašno.

Pržene šamrolne puniti filom pomoću šprica i rebrastog nastavka.

Napunjene posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept