0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
300 g mlevenog keksa
120 ml mlakog mleka
150 g C šećera u prahu
1 kašika C kakao praha
1 kašika ruma
200 g maslaca
150 g C šećera u prahu
150 g C kokosa
Tamni deo:
Pomešajte zajedno sve sastojke i prelijte toplim mlekom u koje ste dodali kašiku ruma.
Dobro izmešajte u jednoličnu smesu, stavite u vrećicu za zamrzavanje od 3 kg i oklagijom razvaljajte da ravnomerno prekrijete celu vrećicu.
Lagano razrežite vrećicu na dve strane tako da se otvara kao knjiga.
Beli deo:
Dobro umutite margarin sa C šećerom u prahu i na kraju dodajte C kokos.
Lagano raporedite belu smesu po crnoj, preklopite delom vrećice i oklagijom pređite preko crne smese da se bela smesa izgladi.
Sve zajedno zarolajte i na kraju uvaljajte u C kokos.
Dobro zamotajte u prozirnu foliju i ostavite na hladnom da se stegne.
Tamni deo:
Pomešajte zajedno sve sastojke i prelijte toplim mlekom u koje ste dodali kašiku ruma.
Dobro izmešajte u jednoličnu smesu, stavite u vrećicu za zamrzavanje od 3 kg i oklagijom razvaljajte da ravnomerno prekrijete celu vrećicu.
Lagano razrežite vrećicu na dve strane tako da se otvara kao knjiga.
Beli deo:
Dobro umutite margarin sa C šećerom u prahu i na kraju dodajte C kokos.
Lagano raporedite belu smesu po crnoj, preklopite delom vrećice i oklagijom pređite preko crne smese da se bela smesa izgladi.
Sve zajedno zarolajte i na kraju uvaljajte u C kokos.
Dobro zamotajte u prozirnu foliju i ostavite na hladnom da se stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.