burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Kokos poljupčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

3 belanca

75 g šećera

prsothvat soli

75 g C šećera u prahu

200-225 g C kokosa

1/2 kašike limunovog soka

3-4 lista C oblande

Dekoracija:

50 g čokolade

1-2 kašike ulja

Kokos poljupčići

Koraci pripreme

Izdvojiti belacna, posoliti i izmutiti u čvrst sneg. Zatim dodati šećer i limunov sok. Mutiti dok smesa ne počne da sjaji i sve dok se šećer ne rastopi.

Posebno pomešati C šećer u prahu sa C kokosom. Smesu od šećera i kokosa dodati u umućena belanca i polako mešati. Kokos dodavati postepeno jer smesa ne bi smela da bude ni previše gusta, a ni previše retka.

Pripremite list C oblande. Čašom (prečnika 4 cm) secite kugove.

Zatim kafenom kašičicom na svaki komad oblande stavite po malu gomilicu smese. Ređati ih u pleh.

Peći u rerni oko 12-15 minuta. Izvaditi ih iz rerne i ostavite ih da se ohlade.

Kada se izvade iz rerne budu mekani, ali kasnije spolja se stvrdnu i budu krckavi, a unutra ostanu vlažni.

Istopiti čokoladu, dodati ulje pa sipati u kesu za zamrzivač. Odseći jedan čošak i u tankom mlazu čokoladu sipati preko poljupčića.

Ostaviti ih da malo odstoje.

Naši proizvodi

Kokos poljupčići

Koraci pripreme

Izdvojiti belacna, posoliti i izmutiti u čvrst sneg. Zatim dodati šećer i limunov sok. Mutiti dok smesa ne počne da sjaji i sve dok se šećer ne rastopi.

Posebno pomešati C šećer u prahu sa C kokosom. Smesu od šećera i kokosa dodati u umućena belanca i polako mešati. Kokos dodavati postepeno jer smesa ne bi smela da bude ni previše gusta, a ni previše retka.

Pripremite list C oblande. Čašom (prečnika 4 cm) secite kugove.

Zatim kafenom kašičicom na svaki komad oblande stavite po malu gomilicu smese. Ređati ih u pleh.

Peći u rerni oko 12-15 minuta. Izvaditi ih iz rerne i ostavite ih da se ohlade.

Kada se izvade iz rerne budu mekani, ali kasnije spolja se stvrdnu i budu krckavi, a unutra ostanu vlažni.

Istopiti čokoladu, dodati ulje pa sipati u kesu za zamrzivač. Odseći jedan čošak i u tankom mlazu čokoladu sipati preko poljupčića.

Ostaviti ih da malo odstoje.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept