burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija22 kuglice

Kokos-narandža kuglice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
22 kuglice

Sastojci

Za testo:

150 g brašna

100 g C šećer u prahu

150 ml pirinčano mleko

2 kašike ulja

2 kašike džema od pomorandže

1/2 kesice C prašak za pecivo

1 kašika C kakao prah

Još je potrebno:

5 kašika džema od pomorandže

50 g + za posipanje C kokosovo brašno

5 kapi ekstrata pomorandže

Za glazuru:

100 g posne čokolade

50 g posnog margarina

3 kašike pirinčanog mleka

Za ukrašavanje:

C kokosovo brašno

2 kocke posne bele čokolade

čokoladne mrvice

Kokos-narandža kuglice

Koraci pripreme

Sve sastojke za koru sipati u odgovarajuću posudu i mikserom umutiti u jednolično testo. Razliti ga na papir za pečenje uz pomoć silikonske četkice, koji ste stavili u pleh od rerne.

Staviti u zagrejanu rernu na 180 C stepeni da se peče oko 15 minuta.

Pečenu koru izvaditi i ostaviti da se ohladi.

Koru usitniti i dodati džem od pomorandže, u mom slučaju je to džem koji sama spremam, i kokos. Sve dobro sjediniti u kompaktnu masu koja se ne lepi za ruke. Ne preterujte sa kokosom da ne bi bile tvrde kada se ohlade. Zato je bolje da smesu ostavite malo na hladnom pa tek onda pravite kuglice. Ako je potrebno možete da ruke pospete C kokosom prilikom valjanja, meni nije trebalo.

Kašičicom uzimajte smesu za veličinu manjeg oraha i izmedju dlanova napravite kuglicu. Odlažite ih na tacnu pokrivenu providnom folijom.

Kada napravite sve kuglice pripremite glazuru.

U šerpici na najnižoj temperaturi otopite čokoladu, margarin i mleko u glazuru koja curi.

Svaku kuglicu stavite na viljušku i prelijte je čokoladom a otresanjem o šerpicu i uz pomoć malog noža skidajte višak čokolade sa donje strane viljuške.

Kuglice odlažite na istu tacnu obloženu providnom folijom.

Kada završite sve kuglice ukrasite ih kokosom, belom čokoladom i čokoladnim mrvicama.

Da bi našarali kuglice belom čokoladom u kesicu od zamrzivača stavite 1-2 kockice čokolade i zaronite je u čašu sa vrelom vodom dok se čokolada ne otopi. Dobro zamotajte kesu i vrst prosecite oštrim nožem ili makazicama tek toliko da čokolada može da izlazi u tankim nitima.

Pritiskajući kesicu sa čokoladom našarajte kuglice.

Ostavite da se ohlade i poslužite.

Naši proizvodi

Kokos-narandža kuglice

Koraci pripreme

Sve sastojke za koru sipati u odgovarajuću posudu i mikserom umutiti u jednolično testo. Razliti ga na papir za pečenje uz pomoć silikonske četkice, koji ste stavili u pleh od rerne.

Staviti u zagrejanu rernu na 180 C stepeni da se peče oko 15 minuta.

Pečenu koru izvaditi i ostaviti da se ohladi.

Koru usitniti i dodati džem od pomorandže, u mom slučaju je to džem koji sama spremam, i kokos. Sve dobro sjediniti u kompaktnu masu koja se ne lepi za ruke. Ne preterujte sa kokosom da ne bi bile tvrde kada se ohlade. Zato je bolje da smesu ostavite malo na hladnom pa tek onda pravite kuglice. Ako je potrebno možete da ruke pospete C kokosom prilikom valjanja, meni nije trebalo.

Kašičicom uzimajte smesu za veličinu manjeg oraha i izmedju dlanova napravite kuglicu. Odlažite ih na tacnu pokrivenu providnom folijom.

Kada napravite sve kuglice pripremite glazuru.

U šerpici na najnižoj temperaturi otopite čokoladu, margarin i mleko u glazuru koja curi.

Svaku kuglicu stavite na viljušku i prelijte je čokoladom a otresanjem o šerpicu i uz pomoć malog noža skidajte višak čokolade sa donje strane viljuške.

Kuglice odlažite na istu tacnu obloženu providnom folijom.

Kada završite sve kuglice ukrasite ih kokosom, belom čokoladom i čokoladnim mrvicama.

Da bi našarali kuglice belom čokoladom u kesicu od zamrzivača stavite 1-2 kockice čokolade i zaronite je u čašu sa vrelom vodom dok se čokolada ne otopi. Dobro zamotajte kesu i vrst prosecite oštrim nožem ili makazicama tek toliko da čokolada može da izlazi u tankim nitima.

Pritiskajući kesicu sa čokoladom našarajte kuglice.

Ostavite da se ohlade i poslužite.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept