burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Kokos-limun tart

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Kora

300 g Mlevenog keksa

100 g margarina

6 kašika mleka

Beli fil

2 komad Limuna

200 ml slatke pavlake

100 g krem sira

50 g C Šećer u prahu

1 kesica Krem fix

100 g C Kokosovo brašno

Žuti fil

100 g bele čokolade

50 ml slatke pavlake

1 prstohvat Žute prah boje prehrambene

Dekoracija

30 g C Šećer u prahu

1 kašičica vode

Kokos-limun tart

Osvežavajuć i lagan tart bez pečenja, ukus i aroma limuna uz dodatak kokosa i bele čokolade, obavijene krem sirom i slatkom pavlakom. Idealan kolač za vrele letnje dane... Prijatno!

Koraci pripreme

Priprema kore

U mleveni keks dodati otopljen margarin i mleko, te zamesiti testo i poravnati ga u kalupu za tart. Ostaviti da se ohladi i stegne.

Priprema belog fila

Umutiti slatku pavlaku u jednoj posudi, u drugoj umutiti krem sir, dodati šećer u prahu, isceđen sok od 1 limuna i izrendane koru od 2 limuna. Sve pomešati i dodati kremfix. Na kraju špatulom umešati kokos. Razliti preko keks kore.

Priprema žutog fila

Belu čokoladu i pavlaku zagrejati u mikrotalasnoj, te promešati i dodati žutu prehrambenu boju. Preliti preko belog fila.

Dekoracija

Umutiti šećer u prahu i vodu kao za fondana i napraviti linije po startu, nalik na presečeni limun. Ohladiti i seći tart.

Naši proizvodi

Kokos-limun tart

Osvežavajuć i lagan tart bez pečenja, ukus i aroma limuna uz dodatak kokosa i bele čokolade, obavijene krem sirom i slatkom pavlakom. Idealan kolač za vrele letnje dane... Prijatno!

Koraci pripreme

Priprema kore

U mleveni keks dodati otopljen margarin i mleko, te zamesiti testo i poravnati ga u kalupu za tart. Ostaviti da se ohladi i stegne.

Priprema belog fila

Umutiti slatku pavlaku u jednoj posudi, u drugoj umutiti krem sir, dodati šećer u prahu, isceđen sok od 1 limuna i izrendane koru od 2 limuna. Sve pomešati i dodati kremfix. Na kraju špatulom umešati kokos. Razliti preko keks kore.

Priprema žutog fila

Belu čokoladu i pavlaku zagrejati u mikrotalasnoj, te promešati i dodati žutu prehrambenu boju. Preliti preko belog fila.

Dekoracija

Umutiti šećer u prahu i vodu kao za fondana i napraviti linije po startu, nalik na presečeni limun. Ohladiti i seći tart.

Autor

Anaihrana
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i kolači"

Pošalji recept