0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 - 60 minuta
Lako se priprema
70
Vreme pripreme:
30 - 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
70
600 g mlevenog keksa
300 g C kokosovog brašna
200 g mlevenih oraha
600 ml mleka (približno)
100 g čokolade za kuvanje
12 kašika C šećera u prahu
6 kašika ruma
200 g čokolade za kuvanje
2 kašike suncokretovog ulja
10-ak kašika mleka (opciono)
Potrebno je samleti keks i orahe. Staviti ih u veću posudu, dodati im C kokosovo brašno, orahe, rum i skoro svu količinu C šećera u prahu.
U jedan deo mleka, na šporetu otopiti čokoladu i dodati je smesi, a zatim polako dodavati i ostatak mleka, dok se ne dobije kompaktna smesa.
Ne treba biti previše mekana, već samo toliko da se od nje mogu praviti kuglice koje se neće raspasti.
Kada dobijete smesu odgovarajuće teksture i željenog ukusa, pravite kuglice.
Napravljene bombice odlažite na poslužavnik ili pleh obložen papirom za pečenje.
Pripremite preliv.
Na pari potrebno je otopiti čokoladu uz dodatak ulja, a po želji može se dodati i mleko kako bi se dobila tečnija glazura.
Svaku kuglicu potrebno je uroniti u čokoladu i vratiti na papir, a kada su sve prelivene potrebno ih je odložiti u frižider da odstoje bar nekoliko sati pre služenja.
Najbolje je napraviti ih dan pre konzumiranja, jer stajanjem bivaju sve lepše, a i glazura od čokolade postaje čvršća.
Po želji mogu se dekorisati.
Potrebno je samleti keks i orahe. Staviti ih u veću posudu, dodati im C kokosovo brašno, orahe, rum i skoro svu količinu C šećera u prahu.
U jedan deo mleka, na šporetu otopiti čokoladu i dodati je smesi, a zatim polako dodavati i ostatak mleka, dok se ne dobije kompaktna smesa.
Ne treba biti previše mekana, već samo toliko da se od nje mogu praviti kuglice koje se neće raspasti.
Kada dobijete smesu odgovarajuće teksture i željenog ukusa, pravite kuglice.
Napravljene bombice odlažite na poslužavnik ili pleh obložen papirom za pečenje.
Pripremite preliv.
Na pari potrebno je otopiti čokoladu uz dodatak ulja, a po želji može se dodati i mleko kako bi se dobila tečnija glazura.
Svaku kuglicu potrebno je uroniti u čokoladu i vratiti na papir, a kada su sve prelivene potrebno ih je odložiti u frižider da odstoje bar nekoliko sati pre služenja.
Najbolje je napraviti ih dan pre konzumiranja, jer stajanjem bivaju sve lepše, a i glazura od čokolade postaje čvršća.
Po želji mogu se dekorisati.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.