burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16 komada

Kokos kockice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16 komada

Sastojci

100 g maslaca

80 g C šećera u prahu

70 g mleka

130-170 g C Kokosovo brašno

1 prstohvat soli

Glazura:

150 g tamne čokolade (40-50% kakao delova)

30 g ulja

Kokos kockice

Koraci pripreme

U šerpicu staviti mleko, C šećer u prahu i maslac.

Zagrejati na umerenoj temperaturi. Kada se masa sjedinila, a maslac rastopio, dodati prstohvat soli i skloniti sa ringle.

Oprezno dodavati C kokos do ujednačene i homogene mase (masa treba da zadrži oblik nakon što je stegnete u šaci).

Masu utapkati u četvrtasti kalup, ne previše veliki, da bi visina bila bar 1,5cm.

Zamrznuti, pa seći kockice oštrim nožem.

Od mase se takođe mogu praviti i bombice, u tom slučaju nije potrebno zamrzavati, već samo dobro ohladiti.

Za glazuru istopiti čokoladu sa uljem, pa umakati kockice ili bombice.

Ostaviti na foliji da se stegnu, a zatim ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Kokos kockice

Koraci pripreme

U šerpicu staviti mleko, C šećer u prahu i maslac.

Zagrejati na umerenoj temperaturi. Kada se masa sjedinila, a maslac rastopio, dodati prstohvat soli i skloniti sa ringle.

Oprezno dodavati C kokos do ujednačene i homogene mase (masa treba da zadrži oblik nakon što je stegnete u šaci).

Masu utapkati u četvrtasti kalup, ne previše veliki, da bi visina bila bar 1,5cm.

Zamrznuti, pa seći kockice oštrim nožem.

Od mase se takođe mogu praviti i bombice, u tom slučaju nije potrebno zamrzavati, već samo dobro ohladiti.

Za glazuru istopiti čokoladu sa uljem, pa umakati kockice ili bombice.

Ostaviti na foliji da se stegnu, a zatim ukrasiti po želji.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept