0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
16 komada
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16 komada
100 g maslaca
80 g C šećera u prahu
70 g mleka
130-170 g C Kokosovo brašno
1 prstohvat soli
150 g tamne čokolade (40-50% kakao delova)
30 g ulja
U šerpicu staviti mleko, C šećer u prahu i maslac.
Zagrejati na umerenoj temperaturi. Kada se masa sjedinila, a maslac rastopio, dodati prstohvat soli i skloniti sa ringle.
Oprezno dodavati C kokos do ujednačene i homogene mase (masa treba da zadrži oblik nakon što je stegnete u šaci).
Masu utapkati u četvrtasti kalup, ne previše veliki, da bi visina bila bar 1,5cm.
Zamrznuti, pa seći kockice oštrim nožem.
Od mase se takođe mogu praviti i bombice, u tom slučaju nije potrebno zamrzavati, već samo dobro ohladiti.
Za glazuru istopiti čokoladu sa uljem, pa umakati kockice ili bombice.
Ostaviti na foliji da se stegnu, a zatim ukrasiti po želji.
U šerpicu staviti mleko, C šećer u prahu i maslac.
Zagrejati na umerenoj temperaturi. Kada se masa sjedinila, a maslac rastopio, dodati prstohvat soli i skloniti sa ringle.
Oprezno dodavati C kokos do ujednačene i homogene mase (masa treba da zadrži oblik nakon što je stegnete u šaci).
Masu utapkati u četvrtasti kalup, ne previše veliki, da bi visina bila bar 1,5cm.
Zamrznuti, pa seći kockice oštrim nožem.
Od mase se takođe mogu praviti i bombice, u tom slučaju nije potrebno zamrzavati, već samo dobro ohladiti.
Za glazuru istopiti čokoladu sa uljem, pa umakati kockice ili bombice.
Ostaviti na foliji da se stegnu, a zatim ukrasiti po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.