burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Kokos kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Biskvit:

6 belanaca

150 g šećera

150 g C kokosa

100 g mekog brašna

1 kesica C praška za pecivo

sok od jednog limuna

Fil:

800 ml mleka

5 kašika šećera

6 žumanca

2 kesice C pudinga od vanile

3 kašike brašna

250 g margarina

150 g C šećera u prahu

Preliv:

200 ml mleka

Kokos kocke

Koraci pripreme

Umutiti 6 belanaca sa 150 g šećera, 100 g brašna, 150 g C kokosa, 1 C prašak za pecivo i sok od 1 limuna.

Peći na 180°C oko 20 minuta.

Kada je gotov preliti vruć biskvit sa vrućim mlekom (200 ml).

800 ml mleka staviti u šerpu sa 3 kašike šećera da provri, a 6 žumanca sa 2 kašike šećera, 3 kašike brašna i 2 C pudinga od vanile (dodati u provrelo mleko i mešati dok se ne zgusne).

Skuvati fil, pa kada se ohladi dodati jedan umućeni margarin sa 150 g C šećera u prahu.

Fil premazati preko kore, pa posuti C kokosom.

Naši proizvodi

Kokos kocke

Koraci pripreme

Umutiti 6 belanaca sa 150 g šećera, 100 g brašna, 150 g C kokosa, 1 C prašak za pecivo i sok od 1 limuna.

Peći na 180°C oko 20 minuta.

Kada je gotov preliti vruć biskvit sa vrućim mlekom (200 ml).

800 ml mleka staviti u šerpu sa 3 kašike šećera da provri, a 6 žumanca sa 2 kašike šećera, 3 kašike brašna i 2 C pudinga od vanile (dodati u provrelo mleko i mešati dok se ne zgusne).

Skuvati fil, pa kada se ohladi dodati jedan umućeni margarin sa 150 g C šećera u prahu.

Fil premazati preko kore, pa posuti C kokosom.

Autor

Emilija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept