burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza 10 osoba

Kokos kiflice sa maslacem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za 10 osoba

Sastojci

200 g brašna

100 g C kokosovog brašna

80 g šećera

125 g maslaca

2 kesice C vanilin šećera

1 kašičica C praška za pecivo

1 prstohvat soli

1 jaje

100 g C šećera u prahu za posipanje

Kokos kiflice sa maslacem

Koraci pripreme

Pomešati suve sastojke: brašno, so, C kokos brašno, šećer, 1 kesicu C vanilin šećera i C prašak za pecivo. Smesi dodati kockice hladnog maslaca i jaje. Sve lepo umesiti.

Od testa kidati komade veličine oraha. Oblikovati kratke štapiće, zatim saviti krajeve da se dobije oblik kiflice.

Kiflice ređati u pleh obložen pek papirom. Između ostavljati mesta jer narastu u toku pečenja.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta. U zavisnosti od rerne dovoljno je da kiflice dobiju trvđu koricu i blago porumene na ivicama.

Vodite računa da se ne ispeku previše.

Vruće kiflice valjati u mešavinu C vanilin šećera i C šećera u prahu. Ostaviti da se malo prohlade. Zatim ih prebaciti u limenoj kutiji. Tako mogu dugo da stoje.

Naši proizvodi

Kokos kiflice sa maslacem

Koraci pripreme

Pomešati suve sastojke: brašno, so, C kokos brašno, šećer, 1 kesicu C vanilin šećera i C prašak za pecivo. Smesi dodati kockice hladnog maslaca i jaje. Sve lepo umesiti.

Od testa kidati komade veličine oraha. Oblikovati kratke štapiće, zatim saviti krajeve da se dobije oblik kiflice.

Kiflice ređati u pleh obložen pek papirom. Između ostavljati mesta jer narastu u toku pečenja.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta. U zavisnosti od rerne dovoljno je da kiflice dobiju trvđu koricu i blago porumene na ivicama.

Vodite računa da se ne ispeku previše.

Vruće kiflice valjati u mešavinu C vanilin šećera i C šećera u prahu. Ostaviti da se malo prohlade. Zatim ih prebaciti u limenoj kutiji. Tako mogu dugo da stoje.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept