0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
za 10 osoba
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
za 10 osoba
200 g brašna
100 g C kokosovog brašna
80 g šećera
125 g maslaca
2 kesice C vanilin šećera
1 kašičica C praška za pecivo
1 prstohvat soli
1 jaje
100 g C šećera u prahu za posipanje
Pomešati suve sastojke: brašno, so, C kokos brašno, šećer, 1 kesicu C vanilin šećera i C prašak za pecivo. Smesi dodati kockice hladnog maslaca i jaje. Sve lepo umesiti.
Od testa kidati komade veličine oraha. Oblikovati kratke štapiće, zatim saviti krajeve da se dobije oblik kiflice.
Kiflice ređati u pleh obložen pek papirom. Između ostavljati mesta jer narastu u toku pečenja.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta. U zavisnosti od rerne dovoljno je da kiflice dobiju trvđu koricu i blago porumene na ivicama.
Vodite računa da se ne ispeku previše.
Vruće kiflice valjati u mešavinu C vanilin šećera i C šećera u prahu. Ostaviti da se malo prohlade. Zatim ih prebaciti u limenoj kutiji. Tako mogu dugo da stoje.
Pomešati suve sastojke: brašno, so, C kokos brašno, šećer, 1 kesicu C vanilin šećera i C prašak za pecivo. Smesi dodati kockice hladnog maslaca i jaje. Sve lepo umesiti.
Od testa kidati komade veličine oraha. Oblikovati kratke štapiće, zatim saviti krajeve da se dobije oblik kiflice.
Kiflice ređati u pleh obložen pek papirom. Između ostavljati mesta jer narastu u toku pečenja.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta. U zavisnosti od rerne dovoljno je da kiflice dobiju trvđu koricu i blago porumene na ivicama.
Vodite računa da se ne ispeku previše.
Vruće kiflice valjati u mešavinu C vanilin šećera i C šećera u prahu. Ostaviti da se malo prohlade. Zatim ih prebaciti u limenoj kutiji. Tako mogu dugo da stoje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.