0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
40
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
40
150 g maslaca
75 g C Šećera u prahu
1 jaje
1 kesica C Vanilin šećera
80 g C Kokosovog brašna
1/2 kašičice C Praška za pecivo
200 g brašna
1-2 kašike C Šećera u prahu
Maslac stavite u šerpicu i zagrejte na ringli da se omekša (ne treba da bude tečan).
Sipajte ga u posudu za mešenje, dodajte šećer u prahu i umutite. Potom dodajte jaje, ponovo umutite.
Zatim dodajte sve ostale sastojke: vanilin šećer, kokos, prašak za pecivo i brašno. Umesite testo.
Pokrijte posudu i ostavite testo da odstoji oko pola sata.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Od testa odvajajte manje komade, napravite kuglice, pa rolnice, a potom oblikujte kiflice.
Kokos kiflice ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih 10-12 minuta u zavisnosti od debljine kiflica.
Kokos kiflice treba da ostavu svetle.
Prohlađene kiflice pospite šećerom u prahu i uživajte u hrskavoj i aromatičnoj poslastici.
Maslac stavite u šerpicu i zagrejte na ringli da se omekša (ne treba da bude tečan).
Sipajte ga u posudu za mešenje, dodajte šećer u prahu i umutite. Potom dodajte jaje, ponovo umutite.
Zatim dodajte sve ostale sastojke: vanilin šećer, kokos, prašak za pecivo i brašno. Umesite testo.
Pokrijte posudu i ostavite testo da odstoji oko pola sata.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Od testa odvajajte manje komade, napravite kuglice, pa rolnice, a potom oblikujte kiflice.
Kokos kiflice ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih 10-12 minuta u zavisnosti od debljine kiflica.
Kokos kiflice treba da ostavu svetle.
Prohlađene kiflice pospite šećerom u prahu i uživajte u hrskavoj i aromatičnoj poslastici.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.