burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija40

Kokos kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40

Sastojci

150 g maslaca

75 g C Šećera u prahu

1 jaje

1 kesica C Vanilin šećera

80 g C Kokosovog brašna

1/2 kašičice C Praška za pecivo

200 g brašna

Za posipanje:

1-2 kašike C Šećera u prahu

Kokos kiflice

Koraci pripreme

Maslac stavite u šerpicu i zagrejte na ringli da se omekša (ne treba da bude tečan).

Sipajte ga u posudu za mešenje, dodajte šećer u prahu i umutite. Potom dodajte jaje, ponovo umutite.

Zatim dodajte sve ostale sastojke: vanilin šećer, kokos, prašak za pecivo i brašno. Umesite testo.

Pokrijte posudu i ostavite testo da odstoji oko pola sata.

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Od testa odvajajte manje komade, napravite kuglice, pa rolnice, a potom oblikujte kiflice.

Kokos kiflice ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite ih 10-12 minuta u zavisnosti od debljine kiflica.

Kokos kiflice treba da ostavu svetle.

Prohlađene kiflice pospite šećerom u prahu i uživajte u hrskavoj i aromatičnoj poslastici.

Naši proizvodi

Kokos kiflice

Koraci pripreme

Maslac stavite u šerpicu i zagrejte na ringli da se omekša (ne treba da bude tečan).

Sipajte ga u posudu za mešenje, dodajte šećer u prahu i umutite. Potom dodajte jaje, ponovo umutite.

Zatim dodajte sve ostale sastojke: vanilin šećer, kokos, prašak za pecivo i brašno. Umesite testo.

Pokrijte posudu i ostavite testo da odstoji oko pola sata.

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Od testa odvajajte manje komade, napravite kuglice, pa rolnice, a potom oblikujte kiflice.

Kokos kiflice ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite ih 10-12 minuta u zavisnosti od debljine kiflica.

Kokos kiflice treba da ostavu svetle.

Prohlađene kiflice pospite šećerom u prahu i uživajte u hrskavoj i aromatičnoj poslastici.

Autor

C Slatka tradicija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept