1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
200 g mlevenih oraha
200 g mlevene plazme
Oko 200 g C Šećera u prahu
3 belanceta
200 g mlevenih oraha
200 g C Šećera u prahu
Sok od jednog limuna
1 flašica ekstrakta od jagode
2 kašike šećera
Malo vode
Mrsne:
Dobro mikserom umutiti belanca, postepeno dodavati C Šećer u prahu, na kraju dodati orahe i plazmu, zamesiti masu rukama. Rukama kidati male lopte i formirati jagodice tako što ćete jedan kraj loptice izdužiti, a na drugom kraju napravite udubljenje.
Sirup:
Prokuvati ekstrakt jagode sa šećerom i malo vode (oko 3 kašike). Dovoljno je zagrejati da se šećer istopi. Umakati ih u ovaj sirup ili četkicom naneti, pa u šećer.
Posne:
Izmešati rukom orahe i šećer, polako dodavati sok od limuna dok se ne dobije masa koja je pogodna za formiranje bombica. Dalji postupak za formiranje i bojenje jagodica je isti kao kod mrsnih.
Mrsne:
Dobro mikserom umutiti belanca, postepeno dodavati C Šećer u prahu, na kraju dodati orahe i plazmu, zamesiti masu rukama. Rukama kidati male lopte i formirati jagodice tako što ćete jedan kraj loptice izdužiti, a na drugom kraju napravite udubljenje.
Sirup:
Prokuvati ekstrakt jagode sa šećerom i malo vode (oko 3 kašike). Dovoljno je zagrejati da se šećer istopi. Umakati ih u ovaj sirup ili četkicom naneti, pa u šećer.
Posne:
Izmešati rukom orahe i šećer, polako dodavati sok od limuna dok se ne dobije masa koja je pogodna za formiranje bombica. Dalji postupak za formiranje i bojenje jagodica je isti kao kod mrsnih.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.