0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
500 g heljdinih kora
1 čaša jogurt
1 čaša šećer
1 čaša ulja
1 čaša C griza
5 jaja
2 kesice C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
1 kg jabuka
12-16 kašika mlevenih oraha
1 manje pakovanje C šećera u prahu
Očistiti i izrendati jabuke. Umutiti 5 jaja sa čašom šećera penasto.
Dodati čašu jogurta, čašu ulja, čašu C griza, 1 C vanilin šećer i 1 C prašak za pecivo.
Ovom smesom mazati 3 kore i slagati jednu preko druge.
Na početku treće kore posuti četvrtinu rendanih jabuka i 3-4 kašike mlevenih oraha.
Tako napraviti četiri rolata. Peći na temperaturi 180-200 C stepeni 25-30 minuta.
Kad se ohladi seći na kockice i posuti C šećerom u prahu u koga je umešan 1 C vanilin šećer.
Očistiti i izrendati jabuke. Umutiti 5 jaja sa čašom šećera penasto.
Dodati čašu jogurta, čašu ulja, čašu C griza, 1 C vanilin šećer i 1 C prašak za pecivo.
Ovom smesom mazati 3 kore i slagati jednu preko druge.
Na početku treće kore posuti četvrtinu rendanih jabuka i 3-4 kašike mlevenih oraha.
Tako napraviti četiri rolata. Peći na temperaturi 180-200 C stepeni 25-30 minuta.
Kad se ohladi seći na kockice i posuti C šećerom u prahu u koga je umešan 1 C vanilin šećer.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.