burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Heljdina voćna pita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

500 g heljdinih kora

1 čaša jogurt

1 čaša šećer

1 čaša ulja

1 čaša C griza

5 jaja

2 kesice C vanilin šećera

1 C prašak za pecivo

1 kg jabuka

12-16 kašika mlevenih oraha

1 manje pakovanje C šećera u prahu

Heljdina voćna pita

Koraci pripreme

Očistiti i izrendati jabuke. Umutiti 5 jaja sa čašom šećera penasto.

Dodati čašu jogurta, čašu ulja, čašu C griza, 1 C vanilin šećer i 1 C prašak za pecivo.

Ovom smesom mazati 3 kore i slagati jednu preko druge.

Na početku treće kore posuti četvrtinu rendanih jabuka i 3-4 kašike mlevenih oraha.

Tako napraviti četiri rolata. Peći na temperaturi 180-200 C stepeni 25-30 minuta.

Kad se ohladi seći na kockice i posuti C šećerom u prahu u koga je umešan 1 C vanilin šećer.

Naši proizvodi

Heljdina voćna pita

Koraci pripreme

Očistiti i izrendati jabuke. Umutiti 5 jaja sa čašom šećera penasto.

Dodati čašu jogurta, čašu ulja, čašu C griza, 1 C vanilin šećer i 1 C prašak za pecivo.

Ovom smesom mazati 3 kore i slagati jednu preko druge.

Na početku treće kore posuti četvrtinu rendanih jabuka i 3-4 kašike mlevenih oraha.

Tako napraviti četiri rolata. Peći na temperaturi 180-200 C stepeni 25-30 minuta.

Kad se ohladi seći na kockice i posuti C šećerom u prahu u koga je umešan 1 C vanilin šećer.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept