0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
60-70 keksića
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
60-70 keksića
220 g mekog brašna
220 g oštrog brašna
220 g maslaca
100 g C Šećera u prahu
2 kesice C Vanilin šećera
60 g C Pudinga sa ukusom vanilina
30 g C Pudinga sa ukusom čokolade
30 g C Pudinga sa ukusom jagode
4 žumanca
4 kašike mleka
1 kašika C Kakao praha
Omekšali maslac umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i žumancima. Dodati oba brašna i mleko. Umesiti testo tako da bude glatko i da se ne lepi.
Ovo je osnovna smesa koju podelite na prvo na 2 dela a onda drugi deo još jednom na 2 dela.
U veći deo testa dodati prah pudinga od vanile i dobro umesite. Da bi puding pustio svoju boju pokvasite ga prvo sa kašikom mleka.
Ovo isto uradite i sa ostatkom testa s tim što u drugi deo umešati prah od pudinga čokolada a u treći prah od pudinga jagoda, postupak isti kao i kod dela sa vanilom.
Testo možete da zamotate u foliju i ostavite u frižideru da se hladi 30 minuta, ali nije neophodno.
Od testa kidajte male komade i pravite loptice. Svaku lopticu naknadno viljuškom pritisnite da dobijete šaru.
Od dela sa vanilom deo našarajte tako što će te pre pritiskanja kuglice viljušku umočiti u kakao prah i kada pritisnite kuglicu dobićete braon crte.
Keksiće slažite na pleh obložen papirom za pečenje i peciite u zagrejanoj rerni na 180 C stepeni 8-10 minuta jer keks treba da zadrži svoju boju.
Ovakva vrsta keksa je izdašna i može dugo da se čuva u metalnoj kutiji.
Omekšali maslac umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i žumancima. Dodati oba brašna i mleko. Umesiti testo tako da bude glatko i da se ne lepi.
Ovo je osnovna smesa koju podelite na prvo na 2 dela a onda drugi deo još jednom na 2 dela.
U veći deo testa dodati prah pudinga od vanile i dobro umesite. Da bi puding pustio svoju boju pokvasite ga prvo sa kašikom mleka.
Ovo isto uradite i sa ostatkom testa s tim što u drugi deo umešati prah od pudinga čokolada a u treći prah od pudinga jagoda, postupak isti kao i kod dela sa vanilom.
Testo možete da zamotate u foliju i ostavite u frižideru da se hladi 30 minuta, ali nije neophodno.
Od testa kidajte male komade i pravite loptice. Svaku lopticu naknadno viljuškom pritisnite da dobijete šaru.
Od dela sa vanilom deo našarajte tako što će te pre pritiskanja kuglice viljušku umočiti u kakao prah i kada pritisnite kuglicu dobićete braon crte.
Keksiće slažite na pleh obložen papirom za pečenje i peciite u zagrejanoj rerni na 180 C stepeni 8-10 minuta jer keks treba da zadrži svoju boju.
Ovakva vrsta keksa je izdašna i može dugo da se čuva u metalnoj kutiji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.