burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija60-70 keksića

Dukati sa pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
60-70 keksića

Sastojci

220 g mekog brašna

220 g oštrog brašna

220 g maslaca

100 g C Šećera u prahu

2 kesice C Vanilin šećera

60 g C Pudinga sa ukusom vanilina

30 g C Pudinga sa ukusom čokolade

30 g C Pudinga sa ukusom jagode

4 žumanca

4 kašike mleka

1 kašika C Kakao praha

Dukati sa pudingom

Koraci pripreme

Omekšali maslac umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i žumancima. Dodati oba brašna i mleko. Umesiti testo tako da bude glatko i da se ne lepi.

Ovo je osnovna smesa koju podelite na prvo na 2 dela a onda drugi deo još jednom na 2 dela.

U veći deo testa dodati prah pudinga od vanile i dobro umesite. Da bi puding pustio svoju boju pokvasite ga prvo sa kašikom mleka.

Ovo isto uradite i sa ostatkom testa s tim što u drugi deo umešati prah od pudinga čokolada a u treći prah od pudinga jagoda, postupak isti kao i kod dela sa vanilom.

Testo možete da zamotate u foliju i ostavite u frižideru da se hladi 30 minuta, ali nije neophodno.

Od testa kidajte male komade i pravite loptice. Svaku lopticu naknadno viljuškom pritisnite da dobijete šaru.

Od dela sa vanilom deo našarajte tako što će te pre pritiskanja kuglice viljušku umočiti u kakao prah i kada pritisnite kuglicu dobićete braon crte.

Keksiće slažite na pleh obložen papirom za pečenje i peciite u zagrejanoj rerni na 180 C stepeni 8-10 minuta jer keks treba da zadrži svoju boju.

Ovakva vrsta keksa je izdašna i može dugo da se čuva u metalnoj kutiji.

Naši proizvodi

Dukati sa pudingom

Koraci pripreme

Omekšali maslac umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i žumancima. Dodati oba brašna i mleko. Umesiti testo tako da bude glatko i da se ne lepi.

Ovo je osnovna smesa koju podelite na prvo na 2 dela a onda drugi deo još jednom na 2 dela.

U veći deo testa dodati prah pudinga od vanile i dobro umesite. Da bi puding pustio svoju boju pokvasite ga prvo sa kašikom mleka.

Ovo isto uradite i sa ostatkom testa s tim što u drugi deo umešati prah od pudinga čokolada a u treći prah od pudinga jagoda, postupak isti kao i kod dela sa vanilom.

Testo možete da zamotate u foliju i ostavite u frižideru da se hladi 30 minuta, ali nije neophodno.

Od testa kidajte male komade i pravite loptice. Svaku lopticu naknadno viljuškom pritisnite da dobijete šaru.

Od dela sa vanilom deo našarajte tako što će te pre pritiskanja kuglice viljušku umočiti u kakao prah i kada pritisnite kuglicu dobićete braon crte.

Keksiće slažite na pleh obložen papirom za pečenje i peciite u zagrejanoj rerni na 180 C stepeni 8-10 minuta jer keks treba da zadrži svoju boju.

Ovakva vrsta keksa je izdašna i može dugo da se čuva u metalnoj kutiji.

Autor

blog Sneško Domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept