0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
2 štrudle
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 štrudle
1 kocka kvasca (30 g)
4 kašičice šećera
200 ml mleka
3 kašike masti
100 ml ulja
3 žumanceta
600 g brašna
celo jaje za premazivanje
100 ml mleka
400 g mlevenih oraha
150 g šećera
1 C vanilin šećer
50 g margarina
C šećer u prahu
Kvasac rastopiti u malo toplog mleka. Kada kvasac nadođe dodati ga u brašno.
Potom dodati mleko, šećer, mast, ulje i žumanca. Dobro umesiti testo i ostaviti ga da duplo naraste, a potom ga premesiti i podeliti na dve jufke.
Ostaviti ih da malo odstoje, a za to vreme pripremiti fil:
Zajedno prokuvati mleko, šećer, C vanilin šećer i margarin. Kada proključa u tu smesu dodati orahe.
Mešati par minuta dok se svi sastojci dobro ne sjedine, pa potom skloniti sa ringle da se fil prohladi.
Testo razvući na pobrašnjenoj radnoj podlozi da bude što tanje pa naneti polovinu fila i zatim urolovati.
Isto uraditi i sa drugim testom. Celo jaje umutiti i premazati štrudle pre pečenja.
Peći na 200 stepeni dok lepo ne porumene.
Kada su štrudle pečene posuti ih C šećerom u prahu.
Kvasac rastopiti u malo toplog mleka. Kada kvasac nadođe dodati ga u brašno.
Potom dodati mleko, šećer, mast, ulje i žumanca. Dobro umesiti testo i ostaviti ga da duplo naraste, a potom ga premesiti i podeliti na dve jufke.
Ostaviti ih da malo odstoje, a za to vreme pripremiti fil:
Zajedno prokuvati mleko, šećer, C vanilin šećer i margarin. Kada proključa u tu smesu dodati orahe.
Mešati par minuta dok se svi sastojci dobro ne sjedine, pa potom skloniti sa ringle da se fil prohladi.
Testo razvući na pobrašnjenoj radnoj podlozi da bude što tanje pa naneti polovinu fila i zatim urolovati.
Isto uraditi i sa drugim testom. Celo jaje umutiti i premazati štrudle pre pečenja.
Peći na 200 stepeni dok lepo ne porumene.
Kada su štrudle pečene posuti ih C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.