burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija2 štrudle

Domaće štrudle sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
2 štrudle

Sastojci

Za testo:

1 kocka kvasca (30 g)

4 kašičice šećera

200 ml mleka

3 kašike masti

100 ml ulja

3 žumanceta

600 g brašna

celo jaje za premazivanje

Za fil od oraha:

100 ml mleka

400 g mlevenih oraha

150 g šećera

1 C vanilin šećer

50 g margarina

Dodatno:

C šećer u prahu

Domaće štrudle sa orasima

Koraci pripreme

Kvasac rastopiti u malo toplog mleka. Kada kvasac nadođe dodati ga u brašno.

Potom dodati mleko, šećer, mast, ulje i žumanca. Dobro umesiti testo i ostaviti ga da duplo naraste, a potom ga premesiti i podeliti na dve jufke.

Ostaviti ih da malo odstoje, a za to vreme pripremiti fil:
Zajedno prokuvati mleko, šećer, C vanilin šećer i margarin. Kada proključa u tu smesu dodati orahe.

Mešati par minuta dok se svi sastojci dobro ne sjedine, pa potom skloniti sa ringle da se fil prohladi.

Testo razvući na pobrašnjenoj radnoj podlozi da bude što tanje pa naneti polovinu fila i zatim urolovati.

Isto uraditi i sa drugim testom. Celo jaje umutiti i premazati štrudle pre pečenja.

Peći na 200 stepeni dok lepo ne porumene.

Kada su štrudle pečene posuti ih C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Domaće štrudle sa orasima

Koraci pripreme

Kvasac rastopiti u malo toplog mleka. Kada kvasac nadođe dodati ga u brašno.

Potom dodati mleko, šećer, mast, ulje i žumanca. Dobro umesiti testo i ostaviti ga da duplo naraste, a potom ga premesiti i podeliti na dve jufke.

Ostaviti ih da malo odstoje, a za to vreme pripremiti fil:
Zajedno prokuvati mleko, šećer, C vanilin šećer i margarin. Kada proključa u tu smesu dodati orahe.

Mešati par minuta dok se svi sastojci dobro ne sjedine, pa potom skloniti sa ringle da se fil prohladi.

Testo razvući na pobrašnjenoj radnoj podlozi da bude što tanje pa naneti polovinu fila i zatim urolovati.

Isto uraditi i sa drugim testom. Celo jaje umutiti i premazati štrudle pre pečenja.

Peći na 200 stepeni dok lepo ne porumene.

Kada su štrudle pečene posuti ih C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept