burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18

Domaća bajadera

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18

Sastojci

9 kašika vode

200 g šećera

150 g mlevenih oraha, badema ili lešnika

250 g mlevenog keksa

250 g C šećera u prahu

170 g maslaca

100 g čokolade za kuvanje

Za glazuru:

100 g čokolade za kuvanje

malo ulja

Domaća bajadera

Koraci pripreme

U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi.

Dodajte maslac, sklonite sa vatre i mešajte dok se ne otopi.

Kada se maslac potpuno otopi dodajte i C šećer u prahu, orahe i keks, a onda mešajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.

Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase.

Na poslužavnik stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi deo mase (sa čokoladom) i rukama oblikujte kvadrat, pa gornji deo i rubove poravnajte nožem.

Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto.

Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja i prelijte bajaderu.

Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne, a sutradan je iseckajte na kockice i poslužite.

Naši proizvodi

Domaća bajadera

Koraci pripreme

U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi.

Dodajte maslac, sklonite sa vatre i mešajte dok se ne otopi.

Kada se maslac potpuno otopi dodajte i C šećer u prahu, orahe i keks, a onda mešajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.

Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase.

Na poslužavnik stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi deo mase (sa čokoladom) i rukama oblikujte kvadrat, pa gornji deo i rubove poravnajte nožem.

Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto.

Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja i prelijte bajaderu.

Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne, a sutradan je iseckajte na kockice i poslužite.

Autor

Vanjica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept