0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
30
2 jajeta
1 šolja kristal šećera
1 šolja ulja
1 šolja mlevenih oraha
1 šolja brašna T-500
1 šolja rendanih jabuka
1 šolja C Pšenični griz
1 šolja mleka
1 kesica C prašak za pecivo
2 šolje kristal šećera
2 šolje vode
3 kesice C vanilin šećera
100 g čokolade za kuvanje
1 supena kašika ulja
1 kesica C Šlag classic
100 ml mleka
1 kašika C šećera u prahu
Priprema kore:
Penasto umutiti jaja sa šećerom.
Dodati ulje, brašno i C prašak za pecivo. Kada masa postane glatka, dodati joj jabuke, griz, mleko i orahe. Sve dobro umutiti mikserom.
Sipati u podmazan i brašnom posut pleh, ili pleh obložiti pek-papirom.
Pečenje:
U prethodno zagrejanoj pećnici, peći koru na 200°C dok ne porumeni.
Priprema preliva:
Kada se ispeče kora i izvadi iz rerne, staviti da se kuva voda, šećer i C vanilin šećer. Kada provri, kuvati još desetak minuta.
Preliv glazure:
Sačekati da se ohladi kora, pa je preliti šerbetom.
Istopiti u šerpici čokoladu i ulje, pa preliti preko rastopljenom čokoladom.
Ostaviti u frižider da se ohladi. Umutiti C šlag i nafilovati preko kolača.
Priprema kore:
Penasto umutiti jaja sa šećerom.
Dodati ulje, brašno i C prašak za pecivo. Kada masa postane glatka, dodati joj jabuke, griz, mleko i orahe. Sve dobro umutiti mikserom.
Sipati u podmazan i brašnom posut pleh, ili pleh obložiti pek-papirom.
Pečenje:
U prethodno zagrejanoj pećnici, peći koru na 200°C dok ne porumeni.
Priprema preliva:
Kada se ispeče kora i izvadi iz rerne, staviti da se kuva voda, šećer i C vanilin šećer. Kada provri, kuvati još desetak minuta.
Preliv glazure:
Sačekati da se ohladi kora, pa je preliti šerbetom.
Istopiti u šerpici čokoladu i ulje, pa preliti preko rastopljenom čokoladom.
Ostaviti u frižider da se ohladi. Umutiti C šlag i nafilovati preko kolača.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.