burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Deseterac

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Kora:

2 jajeta

1 šolja kristal šećera

1 šolja ulja

1 šolja mlevenih oraha

1 šolja brašna T-500

1 šolja rendanih jabuka

1 šolja C Pšenični griz

1 šolja mleka

1 kesica C prašak za pecivo

Preliv:

2 šolje kristal šećera

2 šolje vode

3 kesice C vanilin šećera

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje

1 supena kašika ulja

Šlag:

1 kesica C Šlag classic

100 ml mleka

1 kašika C šećera u prahu

Deseterac

Koraci pripreme

Priprema kore:
Penasto umutiti jaja sa šećerom.

Dodati ulje, brašno i C prašak za pecivo. Kada masa postane glatka, dodati joj jabuke, griz, mleko i orahe. Sve dobro umutiti mikserom.

Sipati u podmazan i brašnom posut pleh, ili pleh obložiti pek-papirom.

Pečenje:
U prethodno zagrejanoj pećnici, peći koru na 200°C dok ne porumeni.

Priprema preliva:
Kada se ispeče kora i izvadi iz rerne, staviti da se kuva voda, šećer i C vanilin šećer. Kada provri, kuvati još desetak minuta.

Preliv glazure:
Sačekati da se ohladi kora, pa je preliti šerbetom.

Istopiti u šerpici čokoladu i ulje, pa preliti preko rastopljenom čokoladom.

Ostaviti u frižider da se ohladi. Umutiti C šlag i nafilovati preko kolača.

Naši proizvodi

Deseterac

Koraci pripreme

Priprema kore:
Penasto umutiti jaja sa šećerom.

Dodati ulje, brašno i C prašak za pecivo. Kada masa postane glatka, dodati joj jabuke, griz, mleko i orahe. Sve dobro umutiti mikserom.

Sipati u podmazan i brašnom posut pleh, ili pleh obložiti pek-papirom.

Pečenje:
U prethodno zagrejanoj pećnici, peći koru na 200°C dok ne porumeni.

Priprema preliva:
Kada se ispeče kora i izvadi iz rerne, staviti da se kuva voda, šećer i C vanilin šećer. Kada provri, kuvati još desetak minuta.

Preliv glazure:
Sačekati da se ohladi kora, pa je preliti šerbetom.

Istopiti u šerpici čokoladu i ulje, pa preliti preko rastopljenom čokoladom.

Ostaviti u frižider da se ohladi. Umutiti C šlag i nafilovati preko kolača.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept