burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Čupava Kata

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

Testo:

4 žumanca

3 kašike šećera

1 margarin

500 g brašna

1 C prašak za pecivo

sok i kora od 1 limuna

1 C vanilin šećer.

Fil:

4 belanca

200 g šećera

5 kašika džema

5 kašike oraha

C šećer u prahu za posipanje

Čupava Kata

Koraci pripreme

Testo:
4 žumanca, 3 kašike šećera, 1 margarin, brašno, C prašak za pecivo, sok od 1 limuna i narendana kora i 1 C vanilin šećer.
Zamesiti testo i podeliti u 3 dela:

Prvi deo:
Razviti koru i staviti u podmazan i posut brašnom pleh.

Drugi i treći deo zamrzniti toliko da može da se renda.

Fil:
4 belanca umutiti penasto pa dodati 200 g šećera, 5 kašika džema umešenim sa 5 kašike oraha. Podeliti na dva dela.

Preko testa u tepsiju premazati jedan deo fila i narendati jednu jufku zamrznutu preko, preko toga namazati drugi deo fila i opet narendati drugu jufku.

Peći dok Kata ne dobije zlatno žutu boju.

Kad se ispeče iseći na kocke i posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Čupava Kata

Koraci pripreme

Testo:
4 žumanca, 3 kašike šećera, 1 margarin, brašno, C prašak za pecivo, sok od 1 limuna i narendana kora i 1 C vanilin šećer.
Zamesiti testo i podeliti u 3 dela:

Prvi deo:
Razviti koru i staviti u podmazan i posut brašnom pleh.

Drugi i treći deo zamrzniti toliko da može da se renda.

Fil:
4 belanca umutiti penasto pa dodati 200 g šećera, 5 kašika džema umešenim sa 5 kašike oraha. Podeliti na dva dela.

Preko testa u tepsiju premazati jedan deo fila i narendati jednu jufku zamrznutu preko, preko toga namazati drugi deo fila i opet narendati drugu jufku.

Peći dok Kata ne dobije zlatno žutu boju.

Kad se ispeče iseći na kocke i posuti C šećerom u prahu.

Autor

Milena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept