burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
6

Čoko-višnja kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
6

Sastojci

Za smesu:

jaja 4

šećer 150 g

kiselo mleko 100 g

ulje 100 ml

C Prašak za pecivo 1 kesica

brašno 300 g

višnje 250 g

Dr.Oetker crna čokolada 50 g

Za posipanje:

C Šećer u prahu par kašika

Čoko-višnja kolač

Čokolada i višnje-savršen spoj

Koraci pripreme

Za smesu:

Mikserom umutiti jaja sa šećerom.

Zatim:

Dodati kiselo mleko,ulje i izmiksati.

Smesu podeliti na 2 dela.U jedan deo dodati otopljenu Dr.Oetker crnu čokokadu i izmešati špatulom,a drugi deo ostaviti takav kakav jeste(žuti).

Preko rasporediti višnje te uliti čokoladnu smesu.

Pečen kolač izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohladi te izručiti iz kalupa.

Nakon toga:

Umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i izmešati špatulom.

Duguljasti kalup premazati uljem,posuti brašnom i usuti žuti deo testa.

Sledeći korak:

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Posluživanje:

Kolač posuti C šećerom u prahu,seći na šnite i poslužiti.

Naši proizvodi

Čoko-višnja kolač

Čokolada i višnje-savršen spoj

Koraci pripreme

Za smesu:

Mikserom umutiti jaja sa šećerom.

Zatim:

Dodati kiselo mleko,ulje i izmiksati.

Smesu podeliti na 2 dela.U jedan deo dodati otopljenu Dr.Oetker crnu čokokadu i izmešati špatulom,a drugi deo ostaviti takav kakav jeste(žuti).

Preko rasporediti višnje te uliti čokoladnu smesu.

Pečen kolač izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohladi te izručiti iz kalupa.

Nakon toga:

Umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i izmešati špatulom.

Duguljasti kalup premazati uljem,posuti brašnom i usuti žuti deo testa.

Sledeći korak:

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Posluživanje:

Kolač posuti C šećerom u prahu,seći na šnite i poslužiti.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept